MODA PREPORUKA

KEJT MIDLTON OČARALA STAJLINGOM: Glamurozna haljina i 108 godina stara tijara

Foto: Profimedia

Kejt Midlton sinoć je bila centralna figura na prvom banketu u Bakingemskoj palati otkako je kralj Čarls III preuzeo novu funkciju. Britanska kraljevska porodica ugostila je delegaciju Južne Afrike na čelu sa tamošnjim predsjednikom Sirilom Ramafozom, a princeza od Velsa bila je na nivou zadatka.

Kejt je bila izrazito dobro raspoložena i nijednog trena nije skidala osmijeh sa lica, a za svečani prijem izabrala je izdanje dostojno buduće kraljice.

Ona je blistala u toaleti dizajnerke Dženi Pakam, koja je odisala glamurom, iako je ujedno bila vrlo svedena i otmena.

Ova bijela kreacija sa čamac izrezom, čvsrtim naramenicama i predugačkim rukavima, koji zapravo izgledaju kao da su sjedinjeni sa haljinom, ukrašena je i svjetlucavim cirkonima i kamenčićima na predjelu ramena.

Lijepa Britanka autfit je upotpunila salonkama sa srebrnim štrasom i bijelom clutch torbicom, ali najviše pažnje privukao je efektan, papreno skup nakit, kao i tijara sa posebnim značenjem koje je Kejt izabrala za ovo veče.

Naime, Kejt je nosila skupocjenu tijaru koju Britanci zovu Lover’s Knot, a koja datira iz 1914. godine kada je napravljena po želji kraljice Marije i to od dijamanta i 19 visećih bisernih privezaka sa detaljima od srebra i zlata. Tijara je na kraju pripala kraljici Elizabeti II, koja ju je ustupila princezi Dajani, a kroz ogromnu slavu lejdi Di i ova tijara je postala jedna od najpoznatijih u istoriji. Elizabeta je tijaru 2011. predala Kejt nakon što se udala za princa Vilijama.

No, tijara nije bio jedini komad nakita koji je odao počast ženama u kraljevskoj porodici – Kejt je nosila i bisernu narukvicu koja je pripadala pokojnoj kraljici Elizabeti.

Izvor: Blic Žena