ART PREPORUKA

NA DANAŠNJI DAN PREMINUO MARINKO MADŽGALJ: Prijatelji mu posvetili pjesmu “Život je lutrija” (video)

Foto: Fonet

Na današnji dan, prije četiri godine, Marinko Madžgalj je preminuo poslije teške bolesti u 37. godini.

U njegovu čast, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Vasić, Igor Damnjanović, Tamara Krcunović, Jelena Stupljanin, Marko Kon i Ognjen Amidžić snimili su spot za pjesmu pod nazivom “Život je lutrija”.

Tekst i muziku za ovu emotivnu numeru posvećenu Marinku uradio je Ognjen Amidžić, koji je sa Madžgaljem bio u grupi “Flamingosi”.

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru.

Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212. Značajne uloge ostvario je u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž” i “Kazimir i Karolina”.

Glumio je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Šine”, “Hamlet”, “Govornica”, “Molijer”, “Kako vam drago”, “Zapisi iz podzemlja”, “Iz junačkog života građanstva”.

Igrao je u brojnim televizijskim serijama kao što su “Pjevaj, brate”, “Na slovo, na slovo”, “Moj rođak sa sela”, “Grijeh njene majke”, “Ranjeni orao”, “Ne daj se Nina”, “Crni Gruja”, “Karađorđe i pozorište”, “Lisice”.

Popularnost je stekao u serijama “Crni Gruja” i “Ranjeni orao”. Glumio je u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”.

Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mjesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

kud duga