ART PREPORUKA

PROMJENE U BENDU ,,VAN GOGH”: Vraća se Kotoranin Dragan Ivanović, odlazak Cvike i Stikovića

Srba, Dragan Ivanović i Đule

Grupa ,,Van Gogh” danas je iznenadila obožavaoce promjenom u sastavu.
– Svakom promjenom vrijeme označava hod. Danas kad album ,,More bez obala” slavi svoj prvi rođendan, ,,Van Gogh” se odlučno vraća svojim korijenima i ponovo jaše kao trojka Đule, Srba i Gaga! Energija albuma ,,Strast”, ,,Hodi”, ,,No comment”, ,,Opasan ples”, ,,Happy New Ear” je ponovo na bini. Od danas na poziciji bass raptora u grupi ,,Van Gogh” Dragan Ivanović. Dejanu i Branku, uz zahvalnost za sve, želimo puno sreće u životu i daljem radu. Idemo
dalje, vrijeme je za nove kreativne izazove – poručuju iz ,,Van Gogha”.

Stiković (lijevo) i Ilić (desno) više nisu članovi ,,Van Gogha”

S druge strane, Dejan Ilić Cvika i Branko Stiković zahvalili su ,,Van Goghu” na divnoj saradnji.
– Hvala grupi ,,Van Gogh” na divnoj saradnji. Hvala za svaki minut proveden sa vama. Mi se vidimo u nekoj novoj priči, a vama želimo sve najljepše u daljem radu – rekao je Ilić.
Podsjećamo, Kotoranin Dragan Ivanović u bend ,,Van Gogh” dolazi 2002. godine i oni tada rade kao trio. Te godine, sredinom februara, njih trojica ulaze u studio i snimaju album ,,DrUnder”. Te godine, Ivanovića zamjenjuje Dejan Ilić Cvika. Rotacija se opet događa 2010. godine, kada Ilića zamjenjuje Ivanović, koji sa njima odlazi na turneju ,,Lavirint”. Kasnije se Ilić vratio u bend. Stiković je bio u bendu od 2019. godine.
Ilić je ove godine, u januaru, imao prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom ,,Minut”. On je najavio da će se s ovom izložbom predstaviti i publici u regionu.
B.R.

kud duga