DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Srednjoškolac vratio vlasnici izgubljenu torbu sa novcem i dokumentima

Ilustracija

Da su čestitost i lijepo vaspitanje vredniji od bilo kojeg materijalnog dobra dokazao je petnaestogodišnji Ognjen Sekulić, učenik prvog razreda Srednje medicinske škole u Podgorici, koji je prije dva dana, na autobuskom stajalištu u blizini nekadašnje Tarine garaže, pronašao i vratio torbu sa dokumentima i novcem sugrađanki Vanji Jeftović.

Sekulić je bio u društvu drugarice Sare Šoć, i kaže da nijednog momenta nije razmišljao šta da uradi, jer je vaspitan da nikada ne uzima tuđe.

-Smatram da sam uradio nešto što bi svaki kulturan i normalan čovjek uradio. Lijep mi je osjećaj bio kad sam vidio koliko se obradovala žena kojoj sam vratio novčanik i kada sam pohvaljen kao poštena osoba. Volio bih da svi ljudi postupe tako kada se nađu u sličnoj situaciji. Kroz cijelu situaciju sa mnom je prošla moja drugarica Sara Šoć i na tome sam joj zahvalan – rekao je Ognjen.

Potezom svog sina ponosna je njegova majka Aleksandra Sekulić.

-Ognjen se sa drugaricom vraćao iz škole i kada su izašli iz autobusa, dok su čekali drugi prevoz, vidjeli su torbicu. Pozvali su policiju, koja je pronašla vlasnicu torbe. Mi smo troje djece vaspitali da ono što nađu, to nije njihovo, da je to tuđe i to treba da se vrati. Tako je vaspitan i postupio je po tome – navela je Aleksandra Sekulić.

 

Izvor: Dan