ART PREPORUKA

NVU ,,GRAMOFONSKE PLOČE CRNA GORA”: Sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka treći put u Podgorici

Nevladino udruženje ,,Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records ” i ove jeseni organizovaće Sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka, treći po redu, u glavnom gradu.

Ovogodišnji Sajam, kako ističu iz Udruženja, je međunarodnog karaktera, i održaće se u tržnom centru Delta City u Podgorici, 05. i 06. oktobra.

Posjetioci Sajma biće u prilici da pristustvuju izložbama vintage uređaja i opreme, novih audio uređaja i opreme, kao i umjetničkoj izložbi omota gramofonskih ploča.

Takođe, u okviru Sajma, biće organizovana i velika berza ploča, kao i dvodnevni DJ program koji će voditi FM Mirda.

Posjetioci će moći i da se upoznaju sa muzičkom literaturom, knjigama, katalozima, brošurama, posterima i rukotvorinama na temu muzike, kazali su iz Udruženja.

-Pripreme za sajam, upoznavanje sa organizacionim detaljima i poziv za učešće su već upućeni poznatim učesnicima i saradnicima. Svi ostali, koji iskažu želju učešćem, tj. zainteresovani su za sajamsko izlaganje svojih audio ljubimaca, gramofonskih ploča ili drugih nosača zvuka, mogu da se prijave do 01. oktobra organizatoru NVU “Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records” i da obezbijede svoje mjesto na Sajmu – poručuju iz Udruženja.

Nevladino udruženje ,, Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records” , nastalo je prije svega nekoliko godina, iz ideje da se okupe ljubitelji gramofonskih ploča u cilju druženja, nabavke i razmjene ploča, savjeta i pomoći u vezi hobija – kolekcionarstva, nabavke i servisa starih gramofona.

-Ubrzo je stvorena stabilna baza i krenuli smo pod nazivom “Gramofonske ploče Podgorica” da se okupljamo i organizujemo berze ploča i sajmove u Podgorici. Od ove godine, transformisani u NVU “Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records” , sa sedam stalnih članova koji čine Skupštinu organizacije, pristupamo još kvalitetnije realizaciji ovogodišnjeg Sajma u Podgorici – kazali su iz Udruženja.

Ono što posebno karakteriše ovo Udruženje, jeste rad vođen isključivo kolekcionarskim pristupom i željom da se povežu ljubitelji audio uređaja i gramofonskih ploča u našoj zemlji i regionu.

-Osnovni cilj našeg rada je organizacija raznih berzi ploča i sajmova, vođeni isključivo kolekcionarskim pristupom i željom da se povežu ljubitelji audio uređaja i gramofonskih ploča u Crnoj Gori i okruženju. Kroz takav pristup, očekujemo da ćemo u Podgorici utemeljiti i razvijati jednu lijepu kulturnu manifestaciju – kazali su u razgovoru za Montenegro magazin.

Oni su podsjetili su na prethodna dva Sajma koja su organiozovana u posljednje dvije godine, ističući da ove godine očekuju još veću posjećenost i uspjeh.

-Kao što smo i očekivali, drugi sajam u KIC ,,Budo Tomović” je duplirao posjetu, iako je i prvi u ,,Klubu Boćara” iz 2017. godine u potpunosti zadovoljio očekivanja organizatora. Za naredni sajam očekujemo višestruko veću posjetu jer imamo više izlagača, a i mi kao organizacija još ozbiljnije i zrelije pristupamo poslu i pripremi – kazali su iz Udruženja.

Ove godine, kako ističu, očekuju oko 20 izlagača, među kojima su i izlagači iz inostranstva.

-Očekujemo oko 20 izlagača, od toga su tri pravna lica koji su zastupnici određenih brendova. Ove godine, učestvovaće i izlagači iz inostranstva, što podiže naš Sajam na nivo međunarodne manifestacije. Broj posjetilaca bi po proračunima našeg domaćina trebao da bude više od 10 hiljada, što je ozbiljno povećanje i dodatna obaveza za nas da održimo kvalitet manifestacije – zaključuju iz NVU ,,Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records”.

 

D.Markuš
Foto: Privatna arhiva

kud duga

One Response to NVU ,,GRAMOFONSKE PLOČE CRNA GORA”: Sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka treći put u Podgorici