SLAJDER SPORT

IVANA RADOVIĆ, SKIJAŠICA: Dvije zlatne medalje i pehar za najbolju skijašicu na Ski kup-u ,,Zlatna lasica”

 

Četrnaestogodišnja Podgoričanka Ivana Radović osvojila je proteklog vikenda dvije zlatne medalje  i pehar za najbolju skijašicu na Ski kup-u “Zlatna lasica” Kolašin 2018.

Uspjeh na stazi na Bjelasici uslijedio je nakon učešća na takmičenjima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, gdje je, na trci na Mokroj Gori osvojila bronzanu medalju.

Ta nagrada je, kaže Ivana, ujedno i njeno prvo međunarodno priznanje.

-Do sada, a skijanjem se bavim od sedme godine, osvojila sam više od 70 medalja, a tokom ove sezone koja još traje sedam medalja. Poseban značaj svakako ima medalja na međunarodnom takmičenju, ali su mi ove dvije zlatne s Bjelasice takođe jako značajne-priča Ivana za naš portal.

Ona se takmiči u kategoriji starije pionirke, u disciplinama slalom i veleslalom. Kaže da joj odgovara slalom zato što je tehnička disciplina, ali da više voli veleslalom.

Takmičenjima prethode zahtjevne pripreme tokom kojih, kaže Ivana, radi kondicione treninge i treninge na glečerima u Austriji.

-Ipak, moja najjača motivacija da se takmičim i trudim da budem sve bolja i bolja je veliki trud koji je moj tata uložio da bih se ja profesionalno bavila skijanjem. On je bio moja najveća podrška u svemu-kaže Ivana.

Ne propušta priliku da istakne da je njen idol Lindzi Von koja je, uprkos brojnim povredama, ostala na bijelim stazama. Njena velika želja je Olimpijada i nada se da će joj se jednom ta želja ostvariti. 

Za dosadašnja postignuća zahvalna je i trenerima PSD ,,Javorak” čija je članica, kao i treneru reprezentacije Rajku Kosiću.

Zahvalna je i upravi OŠ ,,21. maj” koja, kako kaže, ima razumijevanja za njena povremena odsustva. I pored treninga i takmičenja, ona je odlična učenica devetog razreda. Malo slobodnog vremena koje ima nastoji da provede sa porodicom i prijateljima. Voli i da pročita neku dobru knjigu.

U narednom periodu očekuje je još puno trka, a Ivana se nada da uspjesi neće izostati.

Mn.M.

One Response to IVANA RADOVIĆ, SKIJAŠICA: Dvije zlatne medalje i pehar za najbolju skijašicu na Ski kup-u ,,Zlatna lasica”