DRUŠTVO PREPORUKA

CNP: Respektabilan repertoar i u aprilu

Foto: Duško Miljanić

Aprilski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće šesta premijera u jubilarnoj 70. sezoni, predstave iz najnovije produkcije na Velikoj i Sceni Studio, gala koncert u partnerstvu s ,,Fondacijom Miloš Karadaglić”, gostovanje na Cetinju i u Sarajevu, saopšteno je iz PR službe CNP-a.

Predstava ,,Ibzen mašina”, prema motivima djela „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, ,,Nora” i ,,Narodni neprijatelj”, Henrika Ibzena, u režiji Ane Vukotić, premijerno će biti izvedena u nedjelju, 28. aprila na Velikoj sceni nacionalnog teatra u 20h, a na repertoaru je i dan kasnije u istom terminu. Uloge će tumačiti: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Jovan Dabović, Ana Vučković, Lazar Đurđević i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje Radmila Škuletić i Luka Stanković.
Gala koncert Crnogorskog narodnog pozorišta i Fondacije ,,Miloš Karadaglić” biće održan na Velikoj sceni u subotu, 6. aprila u 20h. Svjetski priznati gitarista Miloš Karadaglić nastupiće sa sopranisticom Petrom Radulović i violončelistom Kostom Popovićem, ovogodišnjim stipendistima Fondacije, te gudačkim ansamblom Crnogorskog simfonijskog orkestra, a pod dirigentskom upravom maestra Andreasa Otenzamera. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore.
Nakon gostovanja u Kraljevskom pozorištu ,,Zetski dom” Cetinje, predstava ,,671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru segmenta ,,Modul memorije”, MESS festivala – jednom od najstarijih programa posvećenih kulturi sjećanja koji se ove godine realizuje po 29 put.
U okviru aprilskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta publiku očekuju predstave ,,Posjeta”, prema Fridrihu Direnmatu u režiji Aleksandra Morfova, ,,Proces”, Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, ,,Ja sam ona koja nisam”, Mata Matišića u režiji Vita Taufera, ,,Smrt i njeni hirovi” Žozea Saramaga u dramatizaciji i režiji Lidije Dedović, ,,Brod” prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, ,,Ujka Vanja” A.P. Čehova u adaptaciji i režiji Mirka Radonjića.
Javno čitanje savremene crnogorske drame biće organizovano u četvrtak, 11. aprila na Sceni Studio u 19h, a ulaz je slobodan.

Ulaznice za gala koncert i predstave na matičnoj sceni mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.