MAGAZIN PREPORUKA

MEDINA TIGANJ, EDUKATORKA OXFORD AKADEMIJE: Veliko interesovanje za usavršavanjem u kozmetičkim tretmanima

Medina Tiganj, mlada je preduzetnica iz Berana koja je bila hrabra i u vrijeme pandemije kovida otvorila studio Miss Beauty. Već dvije godine je i edukatorka Oxford akademije, te je obučila više od 300 djevojaka.

Za MNE magazin je kazala da je odlučila da ovo bude njen životni poziv nakon što se vratila iz Beograda sa studija.

– Pri završetku studija znala sam da neću moći odmah da se zaposlim u svojoj struci, nakon toga krenula je pandemija i znala sam da neću uspjeti da realizujem sve svoje planove. Tada sam došla na ideju da završim edukacije za kozmetičarku – istakla je.

Kako kaže, u početku nije bilo lako, ali imala je podršku porodice.

– Svaki početak je težak, posebno zbog takve situacija s pandemijom kakva je bila, sve nam je bilo otežano. Meni je izuzetno značilo to što sam imala podršku roditelja i zato mi je sve  bilo mnogo lakše – dodala je.

Medina je jedina edukatorka Oxford akademije na sjeveru Crne Gore.

– Otišla sam na akademiju Oxford, završila sve edukacije, onda sam otvorila svoj salon. Prvo sam radila tretmane trajne šminke, nakon dvije godine sam dobila ponudu od njih, da budem njihov edukator za sjever Crne Gore – objasnila je.

Istakla je da je interesovanje mladih djevojaka sa sjeveru zemlje za kozmetičke edukacije veliko.

– Ova profesija nije bila puno zastupljena kod nas i sve naše djevojke su išle u Podgoricu, Beograd, Budvu…radi usavršavanja. Mi to nismo imale ovdje, i kada sam počela da radim znala sam da će to da bude pun pogodak za naše djevojke, što se i dokazalo – kazala je.

Medina trenutno obučava 20 polaznica.

– Što se tiče edukacija, najviše su tražene one za šminkanje, trajnu šminku usana, puder obrve, nokte… – kazala je Medina.

U ovom poslu, mlada preduzetnica nailazi na brojne izazove.

– Uvijek ima oscilacija, nekad je sve u savršenom redu, nekad nije, kao, uostalom, u svakom poslu. Relativno sam zadovoljna, jer za sad je sve u redu – kazala je.

Medina planira da uskoro otvori salon i u Podgorici.

Mladim ženama koje tek žele da postanu preduzetnice poručila je da nikad ne odustaju.

– Jeste na početku teško, ali to će jednog dana upornost i profesionalan pristup poslu sigurno da se isplati. Važno je imati podršku i uspjeh je neminovan – zaključila je.

Elma Agović, jedna je od djevojaka koje su polaznice edukacije. Ona kaže da joj znači da ovakve edukacije može da pohađa u svom gradu.

– To je prednost posebno za majke i djevojke koje ne mogu da putuju. Medina je kao edukatorka jaka pažljiva. Osim što nesebično dijeli  znanje sa nama i za sve ostale stvari nam je vjetar u leđa. Prepoznatljiva je po tome što daje neograničen broj časova, kako bi učenice moglo da steknu znanje. Uobičajeno je da ovakve i slične obuke traju prilično kratko, što kod nje nije slučaj – poručila je.

Minela Hodžić dodala je da im je Medina velika podrška.

– Možemo naučiti nešto novo, ne moramo da putujemo u druge gradove.  Mnogo mi je drago što sarađujem sa Medinom i što učim od nje, jer je posvećena svom poslu i nama. Kod nje možete završiti razne obuke koje nisu vremenski ograničene što je jedan ogroman benefit – istakla je.

Salon Miss Beauty nalazi se u Ulici 29. novembra u Beranama.

Kontakt: 068/021/621

Instagram: studio_miss_beauty

PR

Foto: Privatna arhiva

 

Leave a Reply