PREPORUKA SPORT

BARSELONA: Suarezu sin i kćerka uručili ,,Zlatnu kopačku”

Foto: AP Photo

Foto: AP Photo

Fudbaleru Barselone Luisu Suarezu je uručena ,,Zlatna kopačka” za najboljeg strijelca u prošloj sezoni u evropskim fudbalskim ligama. On je prošle sezone postigao 40 golova za Barselonu u prvenstvu. Nagradu u Barseloni uručila su mu njegova djeca Bendžamin i Delfina.

To je drugi put da Suarez osvaja ,,Zlatnu kopačku”, pošto je prije dvije godine to priznanje podijelio sa Kristijanom Ronaldom iz Real Madrida.

– Želim da zahvalim Barseloni što me je dovela i dozvolila da ispunim svoje ciljeve. Saigrači su imali udio u svim mojim golovima. Imam sjajne saigrače koji mi olakšavaju posao, ali ne želim ni da umanjim svoju zaslugu, ipak morate da postignete gol. Nadam se da ću završiti karijeru u Barseloni, ali moram da budem na najvišem takmičarskom nivou – rekao je Suarez, a prenosi sajt Barselone.

Suarez je 2014. godine iz Liverpula prešao u Barselonu za koju je odigrao 108 utakmica, postigao 93 gola i osvojio dvije šampionske titule, dva Kupa kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Superkup Španije i svjetsko klupsko prvenstvo.

On je zahvalio saigračima na nagradi za najboljeg strijelca evropskih liga, posebno Lionelu Mesiju i Nejmaru i rekao da se nada da ako ne osvoji ,,Zlatnu loptu” sljedećeg januara, da će je osvojiti jedan od njih dvojice.

– Morao sam mnogo da se borim u životu, sada pokušavam da uživam, da budem srećan i da osvajam trofeje. Ja sam u najboljem timu na svetu sa najboljim igračima. Imate svoje ciljeve i možete da ih ostvarite, ali cilj ekipe da osvaja titule je na prvom mjestu. Poslije toga dolaze individualne nagrade, a ako ih ja ne osvojim osvojiće Leo ili Nejmar – poručio je Suarez.

Izvor: Novosti.rs