PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

KOJI VAM SE VIŠE DOPADA?: Ovo je nova verzija spota za pjesmu ,,Freedom”

Snimljena je nova verzija spota za pjesmu Džordža Majkla ,,Freedom” sa najboljim manekenkama današnjice. Na ideju se došlo jer 30. oktobra je 26 godina od prvobitne verzije. Režiser ovoga puta je Gordon fon Stajner, a učestvuju manekenke Adriana Lima, Andrea Diakonu, Ana Juers, Grejs Harcel, Iman Hamam, Irina Šajk, Džoen Smols, Liu Ven, Tejlor Hil, Vitoria Čereti i Kerolajn Marfi.

Ne znamo kako će ovaj spot biti prihvaćen, ali prvobitni je bio vrlo upečatljiv a u prilog tome govori i izjava Linde Evanđeliste u prošlogodišnjem izdanju ,,Vanity Fair”-a: ,,Nisam ni mogla tada da pretpostavim da će danas, ko god me sretne na ulici, prvo pomenuti taj video. To je ono čega se ljudi sjećaju. Tako da, Džordž je bio u pravu.”
Majklu je te 1990. godine i te kako bilo potrebno dosta da upravo ubijedi nju – Lindu Evanđelistu.
– Mislio je da će od nas napraviti velike zvijezde, da će to biti dobro za nas. Ja sam bila u fazonu: ,,Molim te, mi smo već tu, poznate smo” – prisjećala se Evanđelista i zato je kazala da je Majkl bio u pravu.
On je tada počinjao solo karijeru i ,,Freedom” je označavao slobodu od grupe ,,Wham!” i slobodu da bude novi umjetnik i novi čovjek. Inspiraciju za pojavljivanje tada najvećih imena modne scene Linde Evanđeliste, Sindi Kraford, Kristi Tarlington, Tatjane Patic i Naomi Kembel dobio je gledajući naslovnicu časopisa ,,Vogue” na kojem su one, a koje je fotografisao Piter Lindberg. Spot je tada režirao Dejvid Finčer. Sve su djevojke plaćene 15.000 dolara po danu.

B.R.