MODA MODA_IZDVOJENO

BUDVA: Veče obilježili jednostavnost ,,Gizije”, buntovništvo ,,Just Cavalli”-a i aukcija

revija_gizia_cavali

Svjetski modni duh donijeli su sinoć u Budvu luksuzni brendovi ,,Gizia” i ,,Just Cavalli”. Bila je to prava čarolija. Na platou ispred hotela ,,Avala” publika je bila u prilici da vidi dva različita stila, turski i italijanski, koji su se savršeno uklopili u temu.
Da je ljepota u jednostavnosti, pokazali su  dizajneri turske modne kuće ,,Gizia”, čijom je kolekcijom otvoreno veče. Preovladavali su lepršavi materijali, ručno rađeni detalji poput ruža, zanimljivi printovi, od cvjetnih do animala, haljine i tunike u bijeloj i žutoj boji, kao i šortsevi, košulje, pantalone u teget i crvenoj.
Brend ,,Just Cavalli” prikazao je modele za jesen-zimu i proljeće-ljeto, a reviju je otvorila najtraženija turska manekenka Ozge Ulusoj. Bila je to kolekcija za prave buntovnike koju je pratila i takva muzika. Viđeni su muški i ženski odjevni komadi. Od materijala u ženskoj kolekciji je preovladavala svila, u muškoj koža. Bilo je tu mnogo različitih detalja, od printa do čipke, od kože do svile, od elegantnih haljina i pantalona do kožnih jakni i farmerki. Od boja je preovladavala crna.

This slideshow requires JavaScript.


Aukcija
Između revija održana je aukcija sa, kako je voditeljka Iris Polumenta obavijestila zainteresovane, odjevnim predmetima koji su unikatni i koje nema niko u svijetu.
– Ovo je više od mode, ovo je umjetnost. Ovih predmeta nema ni u arhivama brendova. Tu su zahvaljujući butiku ,,Smart” koji postoji više od 60 godina – kazala je Polumenta.
Prikazane su jedinstvene haljine, topovi i blejzeri brendova ,,Gucci”, ,,Armani”, ,,Alberta Ferretti”, ,,Christian Lacroix” i ,,Versace”, a početne cijene su iznosile od 900 eura za haljinu Kristijana Lakroa do 6.394 eura za blejzer Đorđa Armanija. Predstavljeno je 12 odjevnih komada, od kojih su kupljena četiri – zlatna ,,Gucci”-eva haljina u vrijednosti od 2.200 eura, zatim Lakroaova  haljina koja je od početne cijene 900 eura kupljena za 1.400 eura, kao i dvije ,,Versace”-ove koloritne haljine od 1.400 i 1.600 eura. Sve ih je kupio  jedan od direktora ,,Merit International Casino Montenegra”.
– Vi, gospođo, ste prava sretnica – poručila je Polumenta tokom aukcije dami koja je stajala pored ovog uspješnog galantnog licitatora.

This slideshow requires JavaScript.


Riječ organizatora
Izvršna direktorica ,,Fashion Montenegra”, u čijoj je organizaciji priređen ovaj modni šou, Olivera Milačić na kraju večeri kazala je za MNE magazin da je zadovoljna kako je sve proteklo.
– Ovo večeras bilo je predivno. Aukcija, takođe. Prvi put sam i prisustvovala aukciji ovdje kod nas. Za aukciju je zaslužna Dragana Kunjadić – Kapasa, supruga Enija Kapase, osnivača ,,Costume Nacional”-a. I ona je ovdje bila s nama večeras. U publici je bio i Atil Kutoglu, turski dizajner koji je oduševljen revijom. Ozge Ulusoj je otvorila reviju, tako da vidjeli ste jednu od najpoznatijih turskih modela koja je zaista posebna. Zbilja se i dosta razlikuje od naših modela – rekla je Milačić za MNE magazin.
Za ,,Gizijinu” reviju smatra da je bila fenomenalna.

Olja
– U scenografiju smo uložili, dosta i nerava i vremena. Sve je brzo odrađeno. Na ideju za ,,Just Cavalli” smo došli kad sam ja bila u Milanu prije dva mjeseca i nismo imali mnogo vremena da se posvetimo kao što se posvećujemo ogromnim iventima na kojima radimo po godinu. U suštini, prezadovoljna sam – istakla je Milačić za MNE magazin.
Petekaja izostao zbog rada na novom filmu
Turski glumac Erkan Petekaja, koji je trebalo da bude specijalni gost večeri, izostao je zbog, kako je objasnila Milačić, neodloženih poslovnih obaveza.
– Bio je sa nama prekjuče, ali je agencija iz Istanbula zvala. On snima film i morao je hitno da se vrati u Tursku. Bio je ovdje cijelu nedjelju,  ali, nažalost, morao je da se vrati svojim obavezama  – kazala je Milačić za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac