MAGAZIN PREPORUKA

HUMANOST: U podgoričkom restoranu svakog utorka besplatna hrana za djecu

image-0.02.01.efbe14c342a7f467957d4c60eb90ade888a8478b3f4baae70d6d7f056a866dd1-V

 

Da je humanost još prisutna u našem društvu govori i jedinstven događaj  zabilježen danas u restoranu ,,Ahh riba” u centru Podgorice.
Naime, na inicijativu vlasnika lokala, Milena Đergović, direktorka NVO ,,Princeza Jelena” ugostila je dvije porodice, samohrane majke sa kćerkama, za čije je nedaće čula preko organizacije Banka hrane, koja ih je i povezala. Ovih deset dama raznih generacija uživalo je u specijalitetima mora, razgovarale su o problemima samohranih majki bez posla i riješenog stambenog pitanja i pokušale da, barem kroz priču, budu jedna drugoj podrška i utjeha.

Posebno su bile zadovoljne djevojčice, koje su uživale u promjeni ambijenta i pruženoj pažnji.

Ali, ova humana priča tek dobija epilog: dirnuti atmosferom kojom su drage gošće oplemenile restoran, vlasnici su donijeli odluku da će svakog utorka  sva djeca do 10 godina koja dođu u pratnji roditelja moći da ručaju besplatno! U ponudu ulaze jela sa dječjeg menija, Sunđer Bobovi drugari, Crnogorske ajkulice i Snažni gusar.

Uvođenje ove humane i zdrave priče čuva i mjesečni budžet roditelja, ali i zdravlje mališana, jer je restoran ,,Ahh riba” prepoznat po specijalitetima spremljenim od uvijek  svježe ulovljene ribe i jelima bez glutena.