MODA PREPORUKA

LICE GODINE 2015: Izabrane tri finalistkinje iz Crne Gore

lice-godine-_CGModna agencija ,,Model Scouting Office“, koju predvodi poznata manekenka i modni agent Jelena Ivanović, organizovala je juče kasting za ,,Lice godine Crne Gore“  na koji se prijavilo 20 kandidatkinja, a našu državu po izboru žirija na regionalnom takmičenju predstavljaće Jelena Kalinić, Anita Hadžalic i Gordana Đukanović.  Jedna od njih  postaće Look of the year Montegro.

Ekipa MNE magazina razgovarala je sa Jelenom Ivanović koja je 90- ih godina bila poznati model, a nakon toga i direktor ove agencije sa predstvaništvom u Parizu. Poslije 12 godina života u svijetu, vratila se i otvorila agenciju koja zastupa manekenke iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Objasnila nam je da se danas biraju tri djevojke za  regionalno takmičenje na kojem će biti izabrano lice godine.

Lice-godine_Jelena-Ivanović-i-Maja-Daničić

Jelena Ivanović sa prošlogodišnjom svjetskom pobjednicom Majom Daničić

– Naši manekeni hodaju svjetskim pistama najvećih modnih kreatora. Ono što mi imamo da ponudimo je pouzdani modeling u pravim modnim centrima. Mi želimo da se naše ime odvoji i istakne od samozvanih modnih agencija koje niču svaki dan i borimo se za očuvanje ove profesije, jer držim do toga da se zna šta je pravi modeling- kazala je Jelena Ivanović.

Ona apeluje na roditelje da se raspitaju prije nego što svoju djecu povjere, jer je to karijera kratkog vijeka, ali ujedno i vrlo ozbiljna karijera, koja ne dozvoljava gubljenje vremena jer se manekenstvom djevojke bave dok su mlade. Upravo zbog toga, smatra Jelena važno je pronaći provjerenu agenciju.

Jelena nam je predstavila i Maju Daničić koja je prošle godine proglašena za svjetsko lice godine. Ona je pobijedila na takmičenju na kome je učestvovalo 50 zemalja, i dobila je priliku da radi visoku modu na rimskom Fashion week-u, a poslije završene srednje škole odlazi u Pariz.

– To je prvi put u istoriji da je neka djevojka sa ovih prostora pobijedila. To je samo mjerilo da je ovo podneblje lijepih djevojka- kazala je Jelena.

Oni traže manekenku, koja je 180 cm visoka, koja ima usko tijelo, stav, lijepe oči, znanje jezika, a mora biti pametna. Jelena kaže da u Crnoj Gori nalaze uvijek prije  kvalitet nego kvantitet  i da im nije bitan broj prijavljenih djevojaka već da one lijepo izgledaju.

Maja Daničić prošlogodišnja pobjednica ,,Lice godine Svijeta 2014“, za MNE magazin je kazala da je radila sa velikim imenima svjetske mode i da joj to mnogo znači, kao i da je to promijenilo njen život i karijeru.

– Moj život se promijenio jer sam mnogo brže ušla u svijet mode i radila sam mnoge regionalne editorijale, ponosna sam što sam za šest mjeseci uradila nešto što ljudi rade godinama – kazala je Maja. Ona je kako kaže zadovoljna svojim iskustvom, otvorenog je uma i nije joj bilo teško da radi sa kreatorima visoke mode.

Dolaskom na ovaj kasting, djevojke će moći da dobiju besplatnu obuku hodanja, konsultacije sa modnim stručnjacima i da se danas prošetaju pistom u kreacijama crnogorskih dizajnera. Odabranim djevojkama pruža se mogućnost da ostvare svjetsku karijeru.

lice-godine-_CG1

Žiri Lica godine 2015