PREPORUKA SPORT

FEREL: Partizan je ofanzivno jak, ali u plej-ofu je sve moguće, mislim da imamo šansu

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Poraz od Partizana posljednjeg dana marta učinio je da košarkaši Budućnost Volija mjesec kasnije u polufinalnu priču protiv istog rivala krenu iz Beograda, a ne iz Podgorice.

Bitke za finale AdmiralBet ABA lige sve su bliže, a „plavi” će u utorak (18.30 časova) protiv šampiona regiona pokušati da poprave ono što su propustili u posljednjem meču ligaškog dijela i naprave brejk pred revanš u glavnom gradu Crne Gore.

– Sve je moguće, a ako pokažemo naš mentalitet i to da ne želimo da se povučemo, mislim da ćemo imati veliki šansu da pobijedimo – poručio je plejmejker Budućnosti Jogi Ferel.

Košgeter iz Indijane je spreman za paklenu atmosferu u Beogradu, koju je iskusio i u dresu Budućnosti, ali i Cedevita Olimpije…

– Kada dođe plej-of uvijek je sve do onog tima koji više želi pobjedu. Čini ti se da je sve protiv tebe – navijači, možda i sudije, ali ukoliko mi pokažemo veću želju imaćemo veliku šansu – naglasio je Ferel.

Ipak, raduje se ovakvim mečevima:

– Uvijek je zabavno igrati u Beogradu, u takvoj atmosferi, navijači Partizana su uvijek prisutni… Ali mislim da od starta utakmice moramo da krenemo sa mentalitetom da zaista želimo nešto da ostvarimo – jasan je Ferel.

Ekipa Željka Obradovića je prošle godine bila hit u Evropi, pokorila je region, a ove sezone ne blista kao tada. Ipak, i dalje se radi o veoma jakom protivniku, sa čuvenim trenerom pored terena.

– Očigledno je da se radi o jednoj od najboljih ofanzivnih ekipa u ligi, možda i u Evroligi – svako je prijetnja iz njihovog tima tako da ćemo morati da vodimo računa o svemu i da pomažemo jedni drugima – smatra Ferel.

U zagrijavanju za ovaj duel tim Andreja Žakelja je u četvrtfinalu u dva meča eliminisao Zadar, dok je Partizan na isti način bio bolji od Igokee.

– Protiv Zadra smo odradili odličan posao u defanzivi, vjerovali smo u svoje saigrače i sada imamo još jednu šansu u plej-ofu – zaključio je Ferel.

ABA liga, polufinale

Prvi mečevi

Utorak, 30, april

Partizan – Budućnost Voli (18.30)

Petak, 3. maj

Crvena zvezda – Mega (19)

Drugi mečevi

Utorak, 7. maj

Budućnost Voli – Partizan (18)

Mega – Crvena zvezda (20)

*Eventualne majstorice – petak, 10. maj

Izvor: vijesti.me

Leave a Reply