ART SLAJDER

PODGORICA: Božo Vrećo svom ,,biseru” u KIC-u poklonio ljubav

Ljubav i svjetlost obilježile su sinoć u podgoričkom KIC-u ,,Budo Tomović” nastup bosanskohercegovačkog ,,princa sevdalinki” Boža Vreća.
Ovoga puta Vrećo je sa sobom opet doveo, kako je navikao publiku u KIC-u, izvanredne muzičare – Kadira Dogana, perkusionistu i bubnjara iz Istanbula i pijanistu i harmonikaša Marka Nikolića iz Niša.
Publika je izlazak na scenu pozdravila gromoglasnim aplauzom, a nastup je otvoren numerom ,,Zapjevala sojka ptica”. Sa prvim njenim taktovima publika je držala ritam rukama i pjevala, a Vrećo im poručio ,,Volim te, Podgorice!”
– Dobro veče, voljena  Podgorice. Izuzetna čast i zadovoljstvo je biti večeras ovdje. Biću tu dvije noći. Vi ste moj biser, vi ste moja ljubav. Hvala od sveg srca na tolikoj ljubavi i podršci. Volim vas – kazao je Vrećo na početku večeri.
Narednu pjesmu najavio je riječima: ,,Divne vijesti donosim iz Foče. Ponovo je Aladža raširila krila i dok to izgovaram, čuju se stihovi: ,,Aladža, ptica iz pepela što se opet rađa…”.
Uslijedile su numere ,,Sahtijan”, ,,Selim”, ,,Dragi”, kao i ,,Pustinja” za koju je kazao da mu je izuzetno draga i koju uvijek izvodi u drugačijem aranžmanu. Tako je bilo i sada, pa se Nikolić prihvatio harmonike, a publika pjevala i držala ritam dlanovima. Kraj su pratile ovacije i Vrećovo ,,O, kakvi ste ljudi! O, kakva energija! Volim vas!”
Ovacije su pratile i narednu pjesmu, ,,Pašanu” i već sa prvim taktovima ruke su bile u vazduhu.
– Hoćete li pjevati? – začuo se Vrećo poslije ,,Pašane”, a publika spremno dočekala horskim pjevanjem numeru ,,Crne oči”.
Pjevanje, držanje ritma rukama i ovacije nastavili su se u pjesmama ,,Pandora” i ,,Sanjao sam”, čiji je kraj publika ispratila na nogama, uz ovacije.
Posebne emocije izazvala je pjesma ,,Lejlija” koju je Vrećo najavio riječima ,,Za moju muzu, za moju najveću ljubav, za moju podršku, za onu koja je uvijek uz mene – za moju majku.”

Vrećo je pjesmu ,,Krila” posvetio ,,prijateljici, izvrsnoj duši ovog grada, divi, posebnoj inspiraciji”, kako je kazao sinoć – direktorici KIC-a Snežani Burzan.
Za kraj je otpjevao ,,Elmu”.
Kako to biva na njegovim koncertima, publika mu nije dala da ode i nije željela taj kraj, pa ga je, uz stojeće ovacije, pozvala na bis, skandirajući ,,Božo, mi te volimo!”
Zatim je, uz Vreća, akapela zapjevala ,,Ko li noćas miluje ti kosu”.
No, ni to nije bilo dovoljno, pa ga je, ponovo uz stojeće ovacije, publika pozvala i na drugi bis.
– Hvala od sveg srca! Volim vas, Podgorice – poručio je Vrećo sa scene na kojoj mu je društvo u zadnjoj numeri večeri pravila djevojčica koja mu donijela buket.
Zapjevali su tako iz srca i duše Vrećo i publika ,,Žute dunje”.
Vrećov ,,biser” sijao je sinoć najsjajnije, dok se sa scene na njega i muzičare spuštala svjetlost reflektora – bijela, zelena, plava, žuta i ljubičasta.

This slideshow requires JavaScript.

Drugi koncert Božo Vrećo održaće večeras, sa istim muzičarima i na istom mjestu – Velikoj sceni KIC-a ,,Budo Tomović”, od 20 sati.
Tekst i foto: B.R.

kud duga

One Response to PODGORICA: Božo Vrećo svom ,,biseru” u KIC-u poklonio ljubav