NAŠE PRIČE SLAJDER

DIVLJANJE AUTOMOBILIMA U PODGORICI: Voze brzo, ne poštuju propise, policija dnevno kažnjava više od 50 vozača

Podgorica, Ulica Slobode/Arhiva

Na podgoričkim ulicama su svakodnevno vidni pojedini nesavjesni vozači koji voze mimo propisane brzine i tako ugrožavaju sigurnost i bezbjednost građana i građanki. Posebno divljaju ulicama u večernjim satima. Nesavjesnim vozačima nije strano da, pored jasno definisane zabrane saobraćaja, nakon 17 sati voze i ulicom Slobode koja je pješačka zona.

Iz Glavnog grada su za portal MNE magazin kazali da su svjesni da, nažalost, imamo učesnike u saobraćaju koji ne poštuju propise i ugrožavaju bezbjednost. Ističu da su u proteklom periodu djelovali u mjeri mogućeg, odnosno u skladu sa svojim nadležnostima.

– Tako su postavljene zaštitne ograde uz saobraćajnice gdje su prepoznate kritične tačke, kako za vozače, tako i za pješake – naveli su oni.

Glavni grad nema nadležnost kada je u pitanju kontrola poštovanja saobraćajnih propisa i kaznena politika, već je to u djelokrugu rada Uprave policije/ saobraćajne policije. Iz Uprave policije kažu da im od početka godine niko nije podnio pritužbu povodom neprilagođene brzine kretanja vozila kroz Glavni grad.

Objašnjavaju da službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Odjeljenja bezbjednosti Podgorica svakodnevno, u različitim vremenskim intervalima, izvode lokalne akcije „Brzina“.

– U okviru ove akcije svakodnevno sankcionišemo određeni broj vozača, nerijetko i više od 50 – naveli su oni.

Dodaju da je svakog dana na teritoriji Glavnog grada angažovano od osam do deset saobraćajnih patrola.

Iz Glavnog grada ističu da su postavili i zaštitni stubiće kako bi olakšali protok u saobraćajnicama u kojima su vozači nepropisno parkirali automobile. Podsjećaju da Uprava za inspekcijske poslove ulaže veliki napor i sa šest ,,pauk” vozila prati stanje na terenu.

 

Mn.M.

Leave a Reply