ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Saša Vasić održao koncert za pamćenje

Srpski kantautor Saša Vasić priredio je sinoć sa bendom nezaboravan skoro dvoipočasovni koncert na Velikoj sceni KIC-a ,,Budo Tomović“.
– Presrećan sam što sam u KIC-u drugi put. Večeras ćemo slaviti ljubav, prema životu, muzici, zagrljaju. Molim vas da mi pomognete u tome i da ovo veče pamtim cio život – kazao je Vasić na početku koncerta.
Nastupio je sa bendom koji su činili gitarista Dejan Trajković, basista Vladimir Novičić, klavijaturista Miljan Davidović i bubnjar Sebastijan Kerekeš.
Publika je držala ritam, pa je sala bila ispunjena ljubavlju.
Koncert je otvoren numerom ,,Zašto te sanjam“, nakon koje je uslijedila ,,Možda“.
– Evo jedne pjesme s prvog albuma koja se zove ,,Gde si mi ti“ – najavio je Vasić, a kao iz topa stigao je ženski odgovor iz publike ,,Tu sam“, što ga nasmijalo.
Bilo je to veče puno emocija, a na tu specifičnu emociju divno su uz pomoć violončela i violine odgovorili mlađani Vasićevi gosti u pjesmi ,,Bez imena“. Oduševili su publiku, pa se salom zaorio aplauz.
Nakon ,,Sve mi oprosti“, Vasić je publiku vratio u 1997. godinu.
– Zahvaljujući ovoj pjesmi sam ja ono što sam sada. Tada nije bilo para za snimanje albuma, ali Maksa Ćatović iz ,,Komune“ ponudio je da snimim album na osnovu samo ove pjesme. Hvala vam na tome – rekao je Vasić i zapjevao numeru ,,Jednom“ s kojom je osvojio nagradu za najbolju interpretaciju na Budvanskom festivalu i od koje je njegova karijera i počela.
,,Saša, mi te volimo“, čulo se iz publike, a Vasić im, uz prepoznatljiv osmijeh, odgovorio pjesmom ,,Zauvek“, a kasnije otkrio i da mu je najdraža njegova pjesma, ,,najljepša što sam dosad uradio“, ,,Kad odeš ti“.
Publika je opet uzvratila ljubav, pa tako oduševila horskim emotivnim pjevanjem Vasića i bend u pjesmama ,,Nije istina“ i ,,Nije znala“, u kojoj je publiku snimao Trajković i za koju je dobila aplauze od Vasića i svih članova benda, uz ,,bravo, svaka čast, sjajni ste!“. Zatim ,,Kad žena plače“, premijerno izvedenu u Crnoj Gori ,,Zagrljaj“ i ,,Život si mi dala ti“, s kojom je završio regularni dio nastupa.
Vasića na sceni KIC-a nije bilo pet godina, pa publika nije tako lako željela da ga pusti da siđe sa scene. Tražen je bis.
– Dobro, koju ćete? – upitao je Vasić i zajedno s publikom, uz akustičnu gitaru zapjevao ,,K'o lijana“, sa kojom je 2001. osvojio, takođe u Budvi, nagradu ,,Davorin Popović“ za interpretaciju.
Kraj pjesme dočekan je uz stojeće ovacije i aplauz publike koja od toga trena nije sijedala.

This slideshow requires JavaScript.


– Dobro, da vidimo ko može da izdrži više – vi ili ja – poručio im je Vasić i zapjevao ,,Težak sam na rečima“, pa  ,,Zašto te sanjam“, uz koju je cijela publika zaplesala.
Pjesmom ,,Nije istina“ završen je koncert.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga