DRUŠTVO PREPORUKA

KOTOR: Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Kotor

3Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas u posjeti Opštini Kotor u okviru koje je posjetio JU OŠ „Nikola Đurković“, JU Srednja muzička škola ,,Vida Matjan” i JU Srednja pomorska škola i sastao se sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Stjepčevićem.

Nakon sastanka ministar Bošković je rekao medijima da je zadovoljan kvalitetom nastave koja se realizuje u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Kotoru, što potvrđuju rezultati koje učenici postižu. Ministar je istakao da je infrastruktura u obrazovnim ustanovama u dobrom stanju i da će se u saradnji sa lokalnom zajednicom u najkraćem roku riješiti pitanje vodosnabdijevanja u JU OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima.
Ministar Bošković je pohvalio Gimnaziju i Srednju pomorsku školu koje predstavljaju primjer uspješnog obrazovno-vaspitnog rada srednje škole ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.
Ministar je istakao potrebu za proširenjem kapaciteta predškolskih ustanova, za što je dugoročno rješenje gradnja novog vrtića koji bi zadovoljio sve potrebe Opštine Kotor s obzirom na to da se njen broj stanovnika povećava.
Predsjednik Opštine Aleksandar Stjepčević rekao je da je Opština Kotor uvijek imala razumijevanja za potrebe obrazovnog sistema, kao i poboljšanje kvaliteta života prosvjetnih radnika. On je podsjetio na skorašnje aktivnosti Opštine na prikupljanju sredstava za rekonstrukciju JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ i najavio izvođenje radova u Gimnaziji i Pomorskoj školi koje će pomoći Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA).