DOM DOM_IZDVOJENO

SARAJEVO: Zavirite u Hegićev ,,Špajz“ koji vraća u djetinjstvo

Rendering_01_SPAJZ_Sarajevo_by_Denis_Leo_HegicDizajner Denis Leo Hegić, sa prebivalištem u Berlinu, stvorio je još jedan izuzetan mikro prostor unutar jednog od najvećih tržnih centara u Sarajevu ,,Sarajevo City Center”-u.
Poseban šarm start-ap brenda ,,Špajz” daje način na koji mala radnja se suprotstavlja renomiranoj maloprodajnoj koncepciji trgovačkog centra. To čini oslanjajući se na toplinu, održivost, jednostavnost i nepretenciozan enterijer.
Upravo enterijer je bio ključni koncept brendiranja i to dvoje razvijaju se istovremeno i samostalno na način da prenose poruku kredibiliteta i integriteta predstojećeg brenda.

Rendering_03_SPAJZ_Sarajevo_by_Denis_Leo_HegicPriča o ,,Špajzu” je ona naših baka: prikrivenom prostoru u kojem su čuvane razne delicije.
Kao operacioni centar svake dobro opremljene babine kuhinje, dobar špajz sadrži sve vrste slatkih i kisjelih, domaćih i uvoznih proizvoda, kafe i čaja. To je mjesto uspomena na djetinjstvo.

Rendering_02_SPAJZ_Sarajevo_by_Denis_Leo_HegicU samoj radnji nalazi se veliki plavi štand na jednoj strani i otvorene vrećice i police na drugoj. Proizvodi koji se nalaze na policama i u otvorenim fiokama daju vedrinu cijelom prostoru. Prirodni materijali i osnovna paleta boja nose osjećaj topline i prijateljstva, što predstavlja smjernice samog brenda.
Radnjica ispunjava sve uslove da uskoro postane ,,mali džin”.

This slideshow requires JavaScript.


Foto: Sead Šašivarević (www.bezdanphoto.com)