ENGLISH SLAJDER

JANA MIRKOVIĆ: Daću sve od sebe da na najbolji način predstavim Crnu Goru na dječjem ,,Eurosongu”

Jana-Mirkovic_1Petnaestogodišnja Podgoričanka Jana Mirković predstavljaće Crnu Goru na dječjoj ,,Pjesmi Evrovizije” koja će 21. novembra biti održana u Sofiji. U razgovoru za MNE magazin ova buduća gimnazijalka kaže da je pjesma završena i da će učešće na Eurosongu zaokružiti njenu  ,,dječju” karijeru.

– Pjesma je gotova. Zove se ,,Oluja”. Muziku je uradio Mirsad Serhatlić, tekst Boban Novović, a aranžman Graja koji je već bio na ,,Evroviziji” i osvojio prvo mjesto sa pjesmom ,,Molitva”. Zadovoljna sam što imam takav tim pored sebe – počinje  priču Jana Mirković.

Kaže da se osjećala sjajno kada je čula da će baš ona predstavljati Crnu Goru na juniorskom ,,Eurosongu”.

– Veoma sam srećna zbog toga. Daću sve od sebe da na najbolji način predstavim svoju zemlju na dječjoj ,,Evroviziji” . To je nešto što će da zaokruži čitavu moju dječju karijeru – ističe Jana Mirković.

Ona je završila  nižu muzičku školu gdje je svirala klavir i violinu. Bila je odlična učenica Osnovne škole ,,21. maj”, a ove godine upisala je Gimnaziju ,,Slobodan Škerović”. Kaže da uvijek pred nastup ima pozitivne treme.

Učestvovala je na mnogim internacionalnim festivalima. Osvojila je gran pri u Bugarskoj, zatim treće mjesto, takođe u Bugarskoj na različitim festivalima. U svojoj vitrini ima i zlatnu i srebrnu medalju iz Italije. Zlatnu je dobila za scenski nastup. Tu su i gran pri u Hrvatskoj, gran pri u Srbiji, treće mjesto u Rusiji i još mnogo nagrada.

– Učestvovala sam na još jednoj lijepoj manifestaciji, a zove se ,,Jutro nad Crnom Gorom”. Bila sam jedino dijete koje je pjevalo uz poznate crnogorske pjevače. To je projekat reditelja Slobodana Milatovića – prisjeća se Jana jednog od brojnih nastupa.

Naglašava da će pamtiti učešće na prvom zasijedanju OEBS-a.

-To je  bilo veliko iskustvo za mene. Bila sam uzbuđena, svi su aplaudirali. Taj nastup  se ne može izbrisati iz sjećanja – rekla je Mirković.

Kaže da svaka nagrada za nju ima posebnu čar.

– Ne bih nijednu izdvojila. Svaka je lijepa na svoj način – kaže ona.

 

Jana-Mirkovic

Iza sebe ima dva albuma, pa smo je pitali da li je u pripremi i treći i od kojih saradnika je najviše naučila.

– Sada sam okupirana dječjom ,,Evrovizijom”, tako da, možda, izdam treći album sljedeće godine poslije ,,Evrovizije”. Od svih sa kojima sam sarađivala dobila sam dragocjene savjete – istakla je naša sagovornica.

Jana ima puno hobija. Od četvrte godine bavi se pjevanjem, članica je UMS-a, od druge se bavi manekenstvom, pohađala je baletsku školu ,,Princeza Ksenija” i plesnu školu ,,Matriks”. Završila je nižu muzičku školu gdje je svirala klavir i violinu.

– Kad nešto volite, sve možete postići ako želite – poruka je Jane Mirković za kraj našeg razgovora.

Bojana Radonjić

Foto: B. Šekularac

3 Responses to JANA MIRKOVIĆ: Daću sve od sebe da na najbolji način predstavim Crnu Goru na dječjem ,,Eurosongu”