Porto Novi
MODA SLAJDER

NATALIJA URBANOVA: U kolekciji ,,Believe in your dreams” glavni sastojak su ljubav i duša

Tamara Rađenović u haljini Natalije Urbanove

Ruska dizajnerka Natalija Urbanova, koja živi i radi u Crnoj Gori i koja je našu zemlju predstavljala na manifestaciji ModaVision, zatvoriće 11. aprila u Event centru Imanja Knjaz ovosezonsko izdanje Somersby Fashion Week Montenegra.

U njenom fokusu su odjevni predmeti elegantnog i luksuznog dizajna, ali i jednostavnog i klasičnog.

Kaže da su joj uzori  Dior i Balensijaga, a inspiracija četrdesete, poslijeratni period, engleska kraljica, Šeika Moza, visoka umjetnost, klasična muzika, ali i zanimljivi ljudi koje upoznaje kroz život.

Sa njom smo razgovarali o učešću na Somersby Fashion Week Montenegru u sklopu sopstvenog brenda ,,Nurban”, održivoj modi, ali i o saradnji sa crnogorskom operskom pjevačicom Tamarom Rađenović.

Tamara Rađenović u haljini Natalije Urbanove

Koliko Vam znači to što ćete upravo Vi zatvoriti Somersby Fashion Week Montenegro?
– Velika mi je čast, kao i velika odgovornost zatvoriti Somersby Fashion Week Montenegro, jer je ovo ozbiljan događaj u svijetu mode. Želim da se zahvalim organizatoru i izvršnom direktoru manifestacije Srđanu Lubardi za poziv i ugodnu zajedničku saradnju tokom šest sezona Montenegro Fashion Weeka, kao i cijelom njegovom timu, koji ostaje iza kulisa, ali istovremeno daje ogroman doprinos uspjehu manifestacije.
Kako biste predstavili kolekciju koju ćete prikazati na Somersby Fashion Week Montenegro – kako se zove kolekcija, koje materijale ste koristili u izradi, koje boje?
– Kolekcija koju ćemo predstaviti zove se ,,Believe in your dreams”. U kolekciji koristimo razne boje i materijale – somot, čipku, svilu, saten, žakard, a glavni sastojak su ljubav i duša.

Tamara Rađenović u haljini Natalije Urbanove

Kakvom tipu žene je kolekcija namijenjena?

– Kolekcija i moj brend su namijenjeni ženstvenim i samouvjerenim ženama koje znaju šta žele. Takve žene se bave samorazvojom, donose ljubav i kreativnost svijetu. Svaku haljinu kreiram sa velikom ljubavlju i poštovanjem prema lijepim ženama.

Šta Vam je bila inspiracija za ovu kolekciju?
– Inspiriše me ljubav prema visokoj umjetnosti, klasičnoj muzici, dobrom raspoloženju i upoznavanju zanimljivih ljudi.

Kampanja Somersby Fashion Week Montenegro nosi naziv Priroda je moderna. Kakav je Vaš stav o održivoj modi?
– Današnja moda je veoma raznolika i to je njen plus. Svako može izabrati pravu opciju za sebe.
Ali, ipak mislim da se morate držati svog stila, jer moda se brzo mijenja, ali stil je vječan.

Tamara Rađenović u haljini Natalije Urbanove

Kako je došlo do saradnje sa crnogorskom operskom pjevačicom Tamarom Rađenović i kako je bilo kreirati za nju?

– Saradnja sa Tamarom Rađenović počela je pozivom njene majke Tatjane. Htjela je da svojoj ćerki Tamari pripremi haljinu za Bečki bal. Sama prilika je već bila inspiracija za mene. Tokom rada bolje smo upoznali Tamarinu majku. Ovo je jedinstvena žena prefinjenog ukusa, ženstvenosti i bezuslovne ljubavi prema svojoj djeci. Zadovoljstvo je stvarati za tako lijepu i talentovanu opersku divu Tamaru Rađenović. Tamara ima delikatan osjećaj i nosi haljine na događajima sa kraljevskim dostojanstvom.
Poslije Bečkog bala uslijedio je nova saradnja za ,,Oscar gala night“. Nakon koncerta smo se proslavili na stranici @operafashion.blog među velikim dizajnerima i operskim divama.
Da li možete da povučete paralelu između stila Crnogorki i Ruskinja, ali i crnogorske i ruske modne scene?
– Mislim da Ruskinje i Crnogorke spaja ljubav prema ljepoti i širini duše, kao i interesovanje za visoku modu.

Bojana Radonjić

Foto: Privatna arhiva