PREPORUKA SPORT

SZKSPG: Počinju prijave za treće izdanje ,,Basketa u mom kvartu”

Foto: Dejan Lopičić/Sekretarijat za sport Glavnog grada

Početak posljednjeg vikenda aprila, još tri kvalifikaciona turnira u maju, te završni događaj 22. juna u Njegoševom parku – plan je trećeg izdanja ,,Basketa u mom kvartu’’, manifestacije Sekretarijata za sport.

– Nakon istinskog sportsko-rekreativnog spektakla koji su sjajni basketaši priredili u prve dvije epizode, a usljed ogromnog interesovanja za učešće u ovom događaju u organizaciji Glavnog grada, sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da su otvorene prijave za turnire trećeg izdanja – saopšteno je iz Sekretarijata.

Sa četiri kvalifikaciona turnira na otvorenim terenima širom Podgorice po tri najbolje ekipe će se plasirati na finalni turnir na kultnom terenu ,,Dragan Ivanović” u Njegoševom parku, koji je predviđen za 22. jun.

– Glavni cilj manifestacije je da probudi i očuva takmičarski duh uličnog basketa u našem gradu, ali i da valorizuje brojne terene koji su izgrađeni i uređeni za potrebe građana. Naravno, pored takmičarskog, podgorički basketaši će imati i dodatni motiv da se prijave za učešće, jer je i za novu sezonu ,,Basketa u mom kvartu” obezbijeđen nagradni fond od 4.000 eura – navodi se u saopštenju Sekretarijata.

Iz Sekretarijata su kazali da su za treću ediciju ,,Basketa u mom kraju” obezbijedili ,,brojne, primamljive novosti.”

Novost je i da će sa kvalifikacionih turnira na završni ići po tri ekipe, umjesto prošlogodišnje četiri, ,,pa se očekuje još žešća konkurencija i borba na četiri lokacije u gradu.”

Pobjednici kvalifikacionih turnira, pored plasmana u finale, biće nagrađeni sa po 200 eura, drugoplasirani timovi će dobiti sponzorske nagrade, a za trećeplasirane ekipe biće zagarantovano mjesto među 12 najboljih u finalu.

Iz Sekretarijata kažu i da će kvalikacioni turniri biti održani na sljedećim lokacijama:

27. april – teren u dvorištu OŠ ,,Novka Ubović’’ u Tološina

11. maj – teren u Aerodromskoj ulici na Starom Aerodromu

18. maj – teren u naselju Zelenika

26. maj – teren u Ulici Bracana Bracanovića. Tuški put

22. jun – završni turnir na terenu ,,Dragan Ivanović” u Njegoševom parku.

Dodaju da su datumi održavanja turnira podložni promjenama u zavisnosti od vremenskih uslova.

Nagradni fond završnog turnira je 3.200 eura – 1.700 za pobjednike, 900 za ekipu koja zauzme drugo mjesto, 600 za trećeplasirani tim. Zajedno sa 800 eura predviđenih za pobjednike kvalifkacionih turnira, ukupan nagrani fond za drugi ,,Basket u mom kvartu” će dakle iznositi 4.000 eura, istakli su iz Sekretarijata.

Saopšteno je da pravo nastupa na turnirima imaju ,,svi građani rođeni 2006. godine i stariji koji su zdravstveno sposobni da se bave sportom.”

Pravo nastupa na turnirima nemaju košarkaši registrovani u I A košarkaškoj ligi Crne Gore, kao i drugi košarkaši registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu, sa izuzetkom košarkaša koji imaju 20 godina i manje, odnosno 35 ili više.

Za učešće na turnirima se ne plaća kotizacija.

Prijave za takmičenje vrše se na tri načina: putem maila [email protected], te putem Instagram i Facebook stranica Sekretarijata za sport.

– U prijavi je neophodno dostaviti ime i prezime četiri takmičara (tri plus zamjena), njihove datume i godinu rođenja, naziv ekipe, lokaciju kvalifikacionog turnira na kojem će ekipa učestvovati, kao i kontakt telefon kapitena ekipe. Jedan igrač ima pravo nastupa samo za jednu ekipu, na jednom turniru. Neophodno je da na dan takmičenja svi učesnici posjeduju identifikacioni dokument. Prijave ekipa počinju danas i trajaće do 24. aprila za prvi turnir (ekipe se mogu od starta prijavljivati i za ostale turnire). Maksimalan broj ekipa koje se mogu prijaviti za jedan kvalifikacioni turnir je 16. U prvom izdanju pobjedu je odnijela ekipa Old Pub, a sada će titulu braniti ekipa Cetinje – zaključuju iz Sekretarijata za sport Glavnog grada.