DRUŠTVO PREPORUKA

DAN NAJBOLJIH: Uručene nagrade podgoričkim osnovcima

Foto: Đorđe Cmiljanić

Prvo veče tradicionalne manifestacije ,,Dan najboljih” održano je sinoć na Trgu nezavisnosti u Podgorici, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport.
Dodijeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih škola – dobitnicima diplome ,,Luča” i polumaturantima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na Državnom takmičenju.
Nagrade osnovcima uručila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović, istakavši da manifestacijom ,,Dan najboljih”, Sekretarijat kao nadležni resor Glavnog grada želi da uvaži i afirmiše zapažene rezultate i uspjehe najboljih učenika osnovnih i srednjih škola u Podgorici i dâ snažan podstrek svim njihovim budućim postignućima.

This slideshow requires JavaScript.

Nagrađenima je poručila kako vjeruje da će oni stvarati nove, progresivne sisteme vrijednosti, pomjerati granice saznanja i stvaranja i kreirati ljepši svijet i Podgoricu u tom svijetu.
– Sigurna sam da ćete sa istim i još većim uspjehom nastaviti da odvažno koračate blistavim stazama ličnih postignuća i na tom putu nikada nećete zaboraviti da je znanje i moć, i sloboda, i najjači štit, i najbolji prijatelj u svakom vremenu – kazala je Medigović.
Poslije uručenja nagrada za osnovce i posjetioce organizovan je koncert grupe ,,L'Ombelico”.

Foto: Đorđe Cmiljanić

Večeras u 20 sati biće dodijeljene nagrade najboljim maturantima. Nagrade će uručiti gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković. Nakon uručenja nagrada, od 21 sat i 30 minuta, uslijediće koncert benda ,,Adrian i Crveno i crno”.