ART SLAJDER

VLADANA VUČINIĆ ZA MNE MAGAZIN: Idem u Torino 1. maja, emocije su pomiješane

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Pakujemo konačne sitnice za scenski nastup, pripremamo šminku i frizuru, vježbamo  pjesmu u studiju i pijemo na litre čajeva, uz osmijeh počinje priču za Montenegro magazin Vladana Vučinić o završnim pripremama za nastup u Torinu, gdje će 12. maja na ,,Evroviziji” predstaviti Crnu Goru.

Pjevaće numeru ,,Breathe” koju je napisala u teškom momentu, nakon smrti majke od posljedica koronavirusa i to je emocija koju prepoznaju u svijetu. Komentari na numeru, koju je komponovala sa Darkom Dimitrovim, puni su lijepih riječi evrovizijskih fanova i povezanosti mnogih od njih, jer su i neki od njih izgubili  blisku i voljenu osobu tokom pandemije.
Dva dana prije nego što ode za Torino, kaže naša sagovornica, otputovaće za Helsinki da ,,ispromoviše finsku verziju pjesme ,,Breathe””.

– Onda letim za Torino 1. maja. Delegaciju čini tim iz RTCG-a: šef delegacije je Ivan Maksimović, njegova asistentkinja Vanja Rakočević, režiserka mog nastupa Vesna Popadić, kreativni direktor scenskog nastupa Gojko Berkuljan, kamerman Andrija Raičević, novinar Dražen Bauković i dvojica volontera iz inostranstva: PR Jakov Leon i Ervin Juhasz koji je zadužen za društvene mreže – otkriva Vučinić.
Cio Vladanin put ovog evrovizijskog ciklusa obilježen je simbolikom i povezanošću – sama pjesma ,,Breathe”, Darko Dimitrov u dijelu makedonskih korijena, sin Petar u spotu, italijanska simfonijska verzija, majka koja je voljela Sanremo i italijansku muziku, a naša sagovornica baš predstavlja Crnu Goru na ,,Evroviziji” u Italiji. S kakvim emocijama odlazi u Torino?

– Istina, cijelo ovo moje evrovizijsko putovanje je nadasve lično i zato mi jako i znači svaki segment našeg predstavljanja, zbog toga se dajem i mimo granica izdržljivosti, a emocije koje nosim su pomiješane, od radosti jer imam priliku da predstavim svoju zemlju, do neizmjerne tuge čim čujem pjesmu ne mogu da kontrolišem suze ni sada nakon pola godine – kaže Vučinić.
Da li će, zbog specifičnog momenta u kojem je nastala, najveći izazov zapravo biti svladavanje emocija tokom nastupa ili vjeruje da će se te emocije odraziti po okončanju nastupa?
– Uopšte ne znam šta će da se desi, šta god da bude, ja znam da će biti mimo moje kontrole, šta god da dođe, prepustiću mu se, bio to adrenalin, bile to suze. Neka sve ide prirodno, kako je i započelo – govori Vučinić za Montenegro magazin s puno emocija.
Naša sagovornica prethodnih nedjelja imala je mnoga gostovanja, a to će se nastaviti i u danima koji slijede.
Nedavno se predstavila u okviru Eurovision House Partyja. Ono što su gledaoci mogli da vide i čuju jeste njena verzija pjesme ,,Senhora Do Mar”.

– Numere smo snimali u studiu 6 Radija Crne Gore, a pored pomenute portugalske evrovizijske numere, snimila sam i ,,Breathe” i svoju pjesmu ,,Perfect color” sa ,,Sinner city” albuma u rok aranžmanu sa bendom L’mbrellico. Publika će imati priliku da neke čuje na zvaničnom YouTube kanalu Eurosonga, a neke na mom kanalu – objašnjava Vučinić.
Upravo će, dodaje ona, ,,Breathe” iz tog aranžmana biti u sklopu online manifestacije Zagreb Adriatic Pre-Partyja 30. aprila.
Vučinić je do sada predstavila dvije verzije pjesme ,,Breathe” – italijansku ,,Respira” sa simfonijskim orkestrom i finsku ,,Jää”. Uskoro će predstaviti i klupsku verziju, koju je uradio Mr. Jools.
– Remix je skroz drugačiji od originala i u potpunosti je primjenjiv za deep house žurke ovog ljeta i veoma sam zadovoljna kako je Jools to odradio baš u fazonu koji niko nije očekivao. Sa violinama mu je pomogao naš poznati violinista i profesor Miran Begić i ona će biti objavljena ovih dana na mom kanalu – otkriva Vučinić.
Ističe da ove godine Crna Gora neće imati svoje veče u EuroClubu.
– To košta, a mi smo naš mali budžet usmjerili na važnije stvari ove godine, čak do skoro nije bilo sigurno zbog korone da će takvih događaja biti. Što se tiče EuroVillagea, ja ću nastupiti sa svojom italijanskom verzijom i još par italijanskih pjesama sa San Rema najvjerovatnije – zaključuje Vladana Vučinić.
B. Radonjić

kud duga