PREPORUKA SPORT

ŽKCL: Budućnost odbranila titulu

Foto: ŽKK Buducnost

Košarkašice Budućnosti savladale su večeras  Podgoricu 77:49 i odbranile titulu u crnogorskog prvenstvu.

Mladi tim Podgorice, za koji igraju kadetkinje i juniorke, dobro je parirao do poluvremena, a onda je Budućnost za četiri i po mintua nastavka serijom 19:2 najavila da će sve biti stvar rutine.

– Očekivana pobjeda i još jedan trofej, koji je godinama obaveza za naš klub. Drago mi je da su dva tima, koja čine jedan klub, prikazala dobru partiju, da je bilo dosta mlađih igračica, koje su većinom u mlađim reprezentativnim selekcijama i upravo ove djevojke su budućnost naše košarke – rekao je trener Budućnosti Vladan Radović.

S druge strane, Podgorica je u četvrtom vezanom finalu ostavila dobar utisak i pokazala da ima mlade igračice, čije vrijeme tek dolazi.

– Ove utakmice protiv Budućnosti lijepa su prilika da naše igračice napreduju i stiču iskustvo. Zna se da je Budućnost daleko ispred nas, ali je dobra šansa da pokušamo da pariramo koliko možemo i vidimo gdje smo u ovom momentu. Šteta je što nijesmo bili u najjačem sastavu, jer bi za neke igračice značilo da igraju protiv Budućnosti, ali u svakom slučaju ono što raduje jeste da je većina pokazala da se na njih mora ozbiljno računati – kazao je trener Podgorice Petar Stojanović.

Kod pobjednika je najbolja bila Ksenija Šćepanović sa 22 poena, Maja Bigović je upisala 15…

Kod Podgorice ke Milena Vujović postigla 12, a Janja Dragišić 10.

Leave a Reply