DRUŠTVO PREPORUKA

NIVEA: Donacija Nacionalnom udruženju medicinskih sestara i babica Crne Gore

Kompanija Beiersdorf koja stoji iza brenda NIVEA, donirala je 5.000 eura u okviru svog međunarodnog programa podrške kolektivnoj borbi društva protiv širenja i uticaja Covid-19, Nacionalnom udruženju medicinskih sestara i babica Crne Gore.

Program direktne podrške u skladu je sa novom koncepcijom kompanije „Care Beyond Skin“, koja svesrdno nastoji da izađe iz okvira svoje osnovne djelatnosti – brige o njezi kože – i pruži maksimalan doprinos društvu i planeti.

Branko Kotarac, generalni direktor kazao je da je pandemija COVID-19 u vrlo kratkom vremenskom periodu postala prijetnja zdravlju i zamrzla društveni život svakog pojedinca, što je do sad bilo gotovo nezamislivo.

-Ovim donacijama Beiersdorf želi da pruži podršku nacionalnim organizacijama koje pomažu svim licima kojima je potrebna pomoć u ovim teškim vremenima, kao što je i Nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore – rekao je on.

Veliki broj zdravstvenih radnika, uključujući mnoge medicinske sestre i babice, nalazi se na prvoj liniji borbe sa COVID-19. Iz tog razloga, Beiersdorf želi da im pomogne da dobiju potrebnu medicinsku opremu – zaštitna odijela, naočare, maske i antiseptike.

-Iz tog razloga, kompanija Beiersdorf donirala je novčana sredstva Nacionalnom udruženju medicinskih sestara i babica Crne Gore. Ovo udruženje gotovo tri decenije radi na edukaciji i podizanju obrazovanja medicinskih sestara i babica, kako bi obezbijedili što bolju njegu pacijenata – navodi se u saopštenju.

Beiersdorfov međunarodni program podrške

Krajem marta, kompanija Beiersdorf AG objavila je svoj međunarodni program podrške: Grupacija namjerava da dodjeli donacije u iznosu od 50 miliona evra za pomoć u upravljanju u kriznim situacijama, naročito u epicentrima bolesti, kao i za regione sa slabo razvijenim sistemom zdravstvene zaštite i lošom infrastrukturom. Beiersdorf će sarađivati sa međunarodnim organizacijama i lokalnim organima vlasti kako bi pružio maksimalnu podršku ljudima kojima je pomoć potrebna, ističe se u saopštenju.

-Neposredne mjere uključuju čitav niz preduzetih akcija, kao što je međunarodna donacija 1.000.000 litara sredstava za dezinfekciju. U međuvremenu, Beiersdorf je stavio u pogon svoje fabrike na pet kontinenata za proizvodnju sredstava za dezinfekciju. Donacije od najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za njegu kože i ruku podijeljene su medicinskom osoblju širom svijeta, čija je koža trenutno posebno izložena raznim uticajima. Hitne mjere uključuju i direktnu finansijsku podršku nevladinim organizacijama, kako međunarodnim, tako i lokalnim partnerima Beiersdorf Grupe koji se trenutno i sami suočavaju sa velikim izazovima. Beiersdorf takođe podržava i lične donacije svojih zaposlenih međunarodnim humanitarnim organizacijama širom svijeta tako što ih udvostručuje – navode u saopštenju.