DRUŠTVO PREPORUKA

DONACIJA: Za rekonstrukciju Internog odjeljenja bolnice “Danilo I” 80.000 australijskih dolara

Udruženje Montenegrin community of western Australija INC je na prijedlog predsjednika Branka Banovića, doniralo najstarijoj bolnici u Crnoj Gori Opštoj bolnici “Danilo I” na Cetinju 80.000 australijskih dolara.

-U ovom značajnom vremenu za svaki, pa i za crnogorski zdravstveni sistem, solidarnost, zajedništvo, humanost i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Posebnu zahvalnost dugujemo Udruženju Montenegrin community of western Australija INC i predsjedniku ove organizacije Branku Banoviću, našem sunarodniku iz Cetinja, koji već dugo živi i uspješno radi u Australiji, što su ova značajna sredstva donirali našoj ustanovi – istakla je direktorka Opšte bolnice “Danilo I” dr Sonja Radojičić.

U saopštenju se ističe da “u ostvarivanju ciljeva – pružiti maksimalno kvalitetnu zdravstvenu uslugu pacijentu i imati zadovoljnog zdravstvenog radnika, osim finansijskih sredstava i nesebične pomoći Vlade Crne Gore, Ministastva zdravlja i lokalne samouprave, ovakve donacije su uvijek od izuzetnog značaja”.

Donacija Udruženja Montenegrin community of western Australija INC biće uložena u adaptaciju i rekonstrukciju Internog odjeljenja Opšte bolnice “Danilo I” na Cetinju.