MODA SLAJDER

MARIJA VUJOVIĆ-VUKČEVIĆ, ZAŠTITNO LICE MFW: Na kastingu tražimo prirodnu ljepotu za Elite Model Look

Detalj sa prošlogodišnjeg izbora za Elite Model Look Montenegro, Marija Vujović-Vukčević i Dženifer Mej (foto: Boris Šekularac/MNEmagazin)

Marija Vujović-Vukčević poznato je i cijenjeno lice u modnom svijetu. Prije nego što je postala direktorica modne agencije Models INC, suvereno je vladala modnim pistama u kreacijama modnih kuća ,,Chanel”, ,,Dior”, ,,Versace”, ,,Louis Vuitton”, ,,Dolce e Gabanna”, ,,Yves Saint Laurent”, Eli Saba, Toma Forda, bila ,,Viktorijin anđeo”, kao i dio ,,Pirellijevog” kalendara.
Dugo je nije bilo na modnim manifestacijama i zato je odjeknula vijest da je zaštitno lice 25. izdanja Renault Fashion Week 

Montenegro koje će biti održano u Luštici Bayu u Tivtu i na Imanju Knjaz u Podgorici od 14. do 19. aprila.
Marija Vujović-Vukčević kaže za MNE magazin da neće prošetati modnom pistom.
– Ja konkretno ne radim revije, van toga sam. Taj sam dio posla završila davno – kroz smijeh kaže naša sagovornica.
Objašnjava da je do saradnje sa Crnogorskom nedjeljom mode došlo jer su direktor MFW Srđan Lubarda i ona dugogodišnji prijatelji, pa su se dogovorili da zajedno urade kasting za ovo izdanje Fashion Week-a i za predizbor njenog izbora za Elite Model Look Montenegro.
– Željeli smo da sarađujemo i to podignemo na veći nivo – pojašnjava Vujović-Vukčević svoj angažman na Renault Fashion Week Montenegro. Datum izbora za Elite Model Look Montenegro još nije utvrđen.

– Čekamo glavnog skauta Elit-a iz Pariza da odredi datum, jer ona je skauterka koja ide po raznim zemljama,  odakle cure dolaze na to takmičenje i onda vjerovatno ima ugovorene obaveze. Trebalo bi da bude krajem maja. Uskoro ćemo znati – kaže Vujović-Vukčević.
Uslovi koje Elite Model Look Montenegro djevojka bi trebalo da ima jesu ,,da je visoka od 174 do 182 centimetra, da je potpuno prirodna, da nema farbanu kosu, čupane obrve, da ima tanku liniju, da nije jaka, da bokovi ne prelaze 90 centimetara, da ima čist ten, mladačko lice, da nije izmijenjena na neki način, da što prirodnije izgleda. To su obično djevojčice od 15 do 17 godina.”

– Nadam se da ću na Renault Fashion Week Montenegru naći makar desetak cura koje zadovoljavaju te kriterijume da mogu da ih uputim poslije da dođu na glavno takmičenje Elite Model Look Montenegro. Glavni skauter Dženifer Mej dolazi da izabere pobjednicu koja će ići na takmičenje Elite Model Look – ističe Vujović-Vukčević.
Pored toga, dodaje ona, što njena agencija Models INC sarađuje sa Elite Model Look-om, oni imaju saradnju i sa mnogim jakim agencijama poput IMG, Next, Woman, Marilyn, Viva u Parizu.
– To su sve najjače agencije u kojima sam i ja bila, u nekima sam i dalje. Tako da, ako cura ne prođe na takmičenju za Elite Model Look, a vidimo Danijela (Dimitrovska), Mirjana (Udovičić) i ja da ima predispozicije, pokušaćemo da je predstavimo u nekoj od tih agencija, da uspostavimo saradnju sa njom i agencijom kojoj se ona dopadne. To što Elite traži, to traži svaka agencija u suštini. To nije klasični izbor za mis, opet je to malo ozbiljnije. Vidite i sami kako to izgleda na Fashion televiziji. Nije baš lako, teško se cure probijaju, ali imamo ih. Irina Đuranović je počela kod nas, nju sam otkrila prije četiri godine. Onda ima u Srbiji Antonina Petković. Uspješni smo u tome. Smatram da smo na Balkanu najuspješnija agencija jer su iz naše agencije krenuli i najveći modeli – zaključuje naša sagovornica.
B. R.