DRUŠTVO PREPORUKA

PUTOVANJE OD CRNE GORE DO POLJSKE: Putnici se žale na uslugu prevoznika EURO ŠUNTIĆ, iz ovog preduzeća demantuju optužbe

Portalu MNE magazin požalio se dio putnika iz grupe od oko 40 njih  da su, kako kažu, imali neugodnu i neprijatnu vožnju sa beranskim prevoznikom Euro Šuntić kada su se krajem jula vraćali iz Poljske u Crnu Goru, ali iz ovog preduzeća demantuju njihove optužbe.

Putovanje
U dopisu  poslatom  našoj redakciji koji potpisuju Andrea Janković, Stevan Kljajić, Jelica Medojević, Stefan Janković, Vasilija Obradović, Radomir Radonjić, Milić Bakić, Đovana Elezović,  i Ana Đurović, pojašnjeno je da su na put krenulu 15.jula, a da su se vratili 28.jula oko dva sata ujutro. Nijesu, kako kažu, angažovali agenciju za putovanje, već je riječ o organizovanoj grupi studenata i djece sa svojim vaspitačima. U dopisu se ova grupa požalila da zamjera prevozniku što su zbog kvara na autobusu čekali oko šest sati.
-Taj problem je postojao i prije početka putovanja – kazali su.
Tvrde da im se ovaj prevoznik zbog toga nije izvinio, već da su vozači sa njima razgovarali ,,neprijatnim tonom”.
-Vjerovatno u želji da nadoknade izgubljeno vrijeme, do pauza na pumpama je dolazilo nakon svakih 6-8 sati. Da je ikako moglo, ta pauza bi trajala 10-15 minuta, jer je valjda toliko dovoljno da više od 30-toro djece i 10-ak odraslih ljudi obave nuždu na pumpama – saopštili su putnici.
Kada su se zbog toga požalili vozaču kaže da im je odgovorio da je ,,ovaj autobus turistički, da godinama voze međunarodne linije i da je pravilo da se pauze prave nakon svakih osam sati”.
Putnici tvrde i da je ovaj prevoznik promašio skretanje za svoje odredište tokom putovanja, pa su dolazili u situaciju ,,da se po treći put vrte oko istog kružnog toka”.
-Da se radi o nekom seoskom putu, bilo bi razumljivo, ali se radilo o jasno obilježenim putokazima mimo granica Crne Gore – napisali su.
Oni kažu da su se žalili prevozniku i što je ,,prebrzo vozio, preticao u punoj traci i na krivinama”.
-Vozači su prijetili da će izbaciti putnike iz autobusa u 12 sati uveče ako se samo još jednom požale na njih – napisali su.

Svoje nezadovoljstvo iskazali su i komentarima na Fejsbuk stranici prevoznika, ali su , kako kažu, njihovi komentari ubrzo obrisani. 

Odgovor
O ovim optužbama razgovarali smo sa Sabrom Šuntićem iz  preduzeća Euro Šuntić, ali je demantovao ove navode. Rekao nam je da možemo ,,da porazgovaramo za jednom gospođom, Poljakinjom, iz okruga Ambasade koja ih je angažovala za ovaj prevoz”. Ako, kako je kazao, ona bude imala primjedbe na autobus i na vozače onda prihvata sve.
Nijesmo uspjeli juče da dobijemo komentar od te gospođe, jer joj je bio isključen telefon.

N.Đ.