PREPORUKA SPORT

BOKSERSKI SVIJET U ŠOKU: Vladimir Kličko okačio rukavice o klin

Foto: Screenshot

Svijetom je prije tri sata odjeknula vijest da je Vladimir Kličko najavio da završava boksersku karijeru. Odjeknula je toliko snažno da je njegov službeni sajt doživio potpuni kolaps.


Kličko je počeo obrazloženje odluke riječima: ,,Počeo sam putovanje u ovom sportu prije 27 godina. Bila je to najbolja odluka koju sam ikada mogao da donesem u karijeri. Zbog te odluke, proputovao sam svijet, naučio nove jezike, stvarao poslove, gradio intelektualnu svojinu, pomagao ljudima kada je to bilo neophodno. Bio sam i još jesam sposoban da budem lider, motivator i drugo zbog uticaja kakav boks ima u svijetu”.
U jednom trenutku u životu, kaže dalje Kličko, ,,moramo da promijenimo karijeru i pripremimo se za novo poglavlje”.
– Sada je došao red na mene. Radim ovo s najvećim poštovanjem prema novim izazovima, ali i uz ogromno uzbuđenje, strast i posvećenost, očekujući i nadajući se da će naredni korak u karijeri koji pripremam i na kojem radim nekoliko godina, biti onoliko uspješan koliko i u prethodnoj karijeri, ako ne i više. Umjesto da samo kažem ,,hvala” i ,,zbogom”, želim da mi se pridružite na novom i uzbudljivom putovanju. Kada smo ujedinjeni, kreativniji smo, efikasniji, produktivniji i jednostavno jači u svakom pogledu. Zajedno smo pokretačka sila – poručio je šampion i u srcu Vladimir Kličko.
Javnost kod nas, u Crnoj Gori, još pamti čuvenu posjetu braće Kličko našoj zemlji prije pet godina i razgovor tri šampiona – Vladimira i Vitalija Klička i Zorana Vujičića.
B.R.