PREPORUKA SPORT

POSLIJE DECENIJE: Ana Ivanović reprezentaciji rekla ,,zbogom”

Foto: Rio Olympics 2016

Foto: Rio Olympics 2016

ANA Ivanović je definitivno rekla ,,zbogom” nacionalnom timu. Meč prvog kola Olimpijskih igara u Riju protiv Karle Suarez Navaro, u kome je poražena sa 6:2, 1:6, 2:6, bio je njen oproštaj od reprezentacije Srbije. Međutim, bez obzira na to, na svim narednim turnirima pored njenog imena ostaće oznaka ,,SRB”, pišu ,,Novosti“.

– Gdje god se takmičimo, predstavljamo našu zemlju. Činjenica da više neću igrati FED kup to ne mijenja. Imala sam sjajnu karijeru u reprezentaciji. Bila mi je čast da se borim za nacionalni tim, pogotovo na OI – rekla je Ana poslije poraza.

Ostaće upisano da je na najvećoj sportskoj smotri učestvovala dva puta. Peking 2008. morala je da propusti zbog povrede, dok je četiri godine kasnije u Londonu takmičenje završila u trećem kolu, poslije poraza od Belgijanke Kim Klajsters. Najkraće se zadržala u Riju.

Za FED kup tim igrala je 29 puta, od toga je iz 20 mečeva izašla kao pobjednik, a devet je izgubila. Debitovala je 2006. u duelu sa reprezentacijom Slovenije. Najveći uspeh sa nacionalnim timom napravila je 2012. Tada su izabranice tadašnjeg selektora Vraneša stigle do meča za titulu šampiona, ali su u tom duelu bile bolje Čehinje.

– Igrala sam i finale FED kupa, što nije nimalo zanemarujući rezultat. Zadovoljna sam ostvarenim u dresu Srbije, znam da sam se uvek trudila da je predstavljam u najboljem svetlu – podvukla je Ivanovićeva.

Pod zastavom Srbije igrala je i na Hopman kupu zajedno sa najboljim reketom svijeta Novakom Đokovićem.

DEBI 2006.
Mečeva 29
Pobjeda 20
Poraza 9
Singl 17 – 7
Dubl 3 – 2
NA OI
2012. poraz u trećem kolu
2016. poraz u prvom kolu

Izvor: Novosti.rs