DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Od 7. do 13. jula izložba semestralnih radova studenata Arhitektonskog fakulteta

13617590_1338821702798866_277129563_n

Arhitektonski  fakultet u Podgorici i tržni cent arDelta City organizuju izložbu semestralnih radova studenata Arhitektonskog fakulteta od 7-13.jula u centralnom holu šoping mola.

U sklopu predmeta Enterijer I studenti su tokom jednog semestra obrađivali idejno arhitektonsko rješenje montažnog paviljona za izlaganje robe i uslužne djelatnosti, pozicioniranog u  holovima šoping mola Delta City, a zatim ga razrađivali do nivoa idejnog arhitektonskog rješenja enterijera. Prostori i rješenja koja su paviljonima postignuta kreću se od kreativnih, slobodnih, interaktivnih, nedovršenih, i transparentnih fizičkih sklopova za postojeće namjene… do potpuno autonomnih novih sadržaja. Studenti su analizirali ambijentalni i funkcionalni kontekst šoping mola i rješavali raznovrsne funkcije, od kojih će 20-ak biti prezentovane javnosti na ovoj izložbi. Posjetioci će moći da sagledaju na koji način su koncipirani: cvjećara, kafeterija, čajdžinica, prodavnica obuće, prodavnica pečuraka, krojačka radnja, medija centar, paviljon doživljaja, paviljon za slijepe, berbernica, garadarober, paviljon za prodaju sanitarija,  paviljon za reciklažu materijala, knjižara…

Studenti koji će predstaviti svoja rješenja na izložbi su: Simona Popadić, Savka Marenić, Nemanja Milićević, Tanja Radovanović, Đorđe Radović, Vanja Bošković, Selena Samac, Nina Simović, Elzana Husović, Milena Jauković, Denis Tahirović, Bojana Raspopović, Nina Ćulafić, Bojana Cerović, Jovana Jušković , Aleksandra Mijušković, Andrijana Laban i Ivana Lalović.

Mentorski tim koji je tokom semestra vodio izradu projekata čine:

Predmetni nastavnik Doc.dr Veljko Radulović i saradnice u nastavi Sanja Paunović -Žarić, MSc Ema Alihodžić -Jašarović i Jasmina Salković.