MODA SLAJDER Uncategorized

,,LIDA MARD” PREDSTAVIO KOLEKCIJU ,,ZGODNA ŽENA”: Vlasnice modela u ulozi manekenki

Lida-Mard_13

Lida Marđonović

Modna kreatorka i vlasnica modnog brenda LidaMard iz Kotora, Lida Marđonović predstavila je sinoć na otvorenom platou tržnog centra Mall of Montengro novu kolekciju inspirisanu idejom zgodne žene. Kolekcija nosi naziv ,,Pretty woman” (Zgodna žena),  a manekenke  su bile dvanaest zgodnih Kotoranki, koje su ujedno i ponosne vlasnice LidaMard modela.Lida-Mard_4

Tragajući za ključem neprolazne ljepote kao žena u zrelim godinama, majka i preduzetnica u oblasti visoke mode odlučila sam redefinisati percepciju pojma zgodne žene. Izazov mi je bilo filozofsko pitanje Oskara Vajlda: ,,Zašto neki ljudi znaju cijenu svačemu, a vrijednost ničemu?”. Po meni, svaka žena, pored ženstvenosti, stila i samopouzdanja ima i svijest o prolaznosti. Ta svijest je okreće drugačijim vrijednostima od onih koje su nam bitne na prvi pogled. Zato sam od samog osnivanja brenda izabrala da moto moje poslovne misije bude: ,,Helping woman looking good inside and outside”, odnosno pomoći ženama da izgledaju lijepo iznutra i spolja. Čvrsto sam uvjerena da je to ključ neprolazne ljepote bez obzira na godine i socijalni status – istakla je kreatorka.Lida-Mard_7Takva je i bila revija koju smo sinoć vidjeli. Svi modeli su rađeni u skladu sa ovim vrijednostima, a nosile su ih zgodne Kotoranke od 13 do 43 godine koje po prvi put stupaju na modnu pistu. Da bi poruka bila jača, reviju je pratila muzika iz Mocartovog Rekvijema i najnoviji hit Megan Trejnnor. 

Lida-Mard_6
 – Ovaj događaj treba da bude više od modne revije. To je poziv da u ovim izazovnim vremenima pokrenemo neke male promjene iznutra, koje će nas učiniti ljepšima, zgodnijima i srećnijima  – kazala je Marđonović i pozvala dame prihvate ovaj izazov i izraze svoje stavove o ovoj temi na društvenim mrežama.

This slideshow requires JavaScript.

 Mn.M.

Foto: Boris Šekularac