ART PREPORUKA

SREĆAN ROĐENDAN, MERIL: Teže je biti roditelj nego glumac

meril stripLegendarna glumica Meril Strip danas proslavlja 67. rođendan! Ova slavna oskarovka nije skandalozna ili sklona ljubavnim aferama, njen privatni život ne provlači se kroz žutu štampu i već godinama živi povučeno sa porodicom…
Njeno puno ime je Meri Luiz Strip. Rođena je 22. juna 1949. godine u Samitu, u državi Nju Džersi. Otac Hari Vilijam bio je apotekar, a majka likovni urednik.

Odrastala je uz dva mlađa brata, Dena i Harija, a prvi aplauz dobila je već kao dvanaestogodišnjakinja kada je na školskoj božićnoj predstavi na francuskom otpjevala numeru Sveta noć.

slika3

– Mnogo je teže biti roditelj nego glumica. Gluma donosi pohvale, zadovoljstvo, novac, a roditeljstvo ništa od toga. Od njih nećete čuti riječi hvale. Ako ih ne upozorim, ponekad neće ni sto pospremiti za sobom – kaže Strip.

Dok su djeca bila mala, putovala su sa njom u Afriku, Australiju, Veliku Britaniju, a kada su svi živjeli u Konektikatu, trudila se da svako veče dođe kući, prisjeća se.

– Sjećam se da sam snimala u Njujorku, a onda bi me uveče helikopterom vozili do mog doma – rekla je u jednom intervjuu i dodala da joj je suprug najveća podrška.

Koliko joj je porodica važna objasnila je jednom prilikom, kada je takođe i priznala da je bila prilično stroga majka. Istakla je kako ima utisak da su savjeti koje je upućivala samo prolazili pored ćerki i da joj samo preostaje da se nada kako će ih djevojke jednom poslušati.
Academy of Motion Pictures Arts and Sciences– Suprug razumije moju potrebu za stvaranjem i glumom. Mislim da bi mi bilo mnogo teže da on ima normalan kancelarijski posao. Poenta ljubavi za mene je u dijeljenju istih životnih vrijednosti i interesa sa partnerom – rekla je Strip.
Izvor: Story.rs

Foto: Getty-Wire image

kud duga