DOM DOM_IZDVOJENO

RECEPT: Štrudla sa višnjama i jabukama

strudla2Ako volite štrudlu, predlažemo vam odličan recept za poslasticu sa višnjama i jabukama. Sama priprema ne oduzima mnogo vremena, a može se jesti topla ili hladna – svejedno.

Potrebno: 3 jabuke „zlatni delišes“(sočnija sorta), 680g višanja, 100g šećera, 2 kašike limunovog soka, 2 kašike likera od višanja (po želji), kašika cimeta u prahu, rastopljeni puter za premazivanje, kore za pitu, 60 g putera, 100g mljevenih badema.

 

StrudlaPriprema: Jabuke oljuštite i izrežite na tanke ploškice, višnje očistite od koštica, a zatim pripremljeno voće pomiješajte sa cimetom, limunovim sokom, šećerom i likerom. Ostavite da se marinira oko dva sata, a nakon toga iscijedite od viška vode.

Rernu uključite na 180C, a pleh za pečenje lagano podmažite puterom.

Uzmite 10 listova kora za pitu, pa svaku premažite rastopljenim maslacem i slažite jednu preko druge.

Posljednju koru premažite maslacem, pospite mljevenim bademima, a zatim na jedan kraj stavite višnje i jabuke, pa sve skupa zarolajte oblikujući bogatu štrudlu. Štrudlu prije pečenja premažite rastopljenim puterom i pecite oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju. Štrudla sa jabukama i višnjama najbolje će ići uz kuglu sladoleda od vanile ili sa slatkom pavlakom. Odozgo možete posuti šećer u prahu.

Izvor: Lifepressmagazin