ART SLAJDER

ŽANA GARDAŠEVIĆ-BULATOVIĆ: Nakon četiri godine ponovo na sceni

zanaGlumica Crnogorskog narodnog pozorišta Žana Gardašević-Bulatović, nakon skoro četiri godine pauze,  vratila se na scenu ulogom u predstavi  ,, o. REST IN PEACE” koja je premijerno izvedena u CNP 3. aprila ove godine. Bogatija je za ogromno životno iskustvo, jer je u međuvremenu postala majka dvoje djece – Vuka i Vjere. Ona za MNE magazin kaže da je njena priroda tjera da se potpuno preda onome što radi, pa je upravo zbog toga smatrala da treba da se distancira od rada na neko vrijeme.

– Sada kada sam se vratila poslu, bogatija za ogromno životno iskustvo,  neuporedivo  je komplikovanije da se organizujem.  Ali, uz pomoć i razumijevanje, prije svega supruga, a onda i mojih roditelja, sve mogu da postignem – kaže Žana.

Predstava  “o. REST IN PEACE” rađena je po tekstu Jetona Neziraja, koji je napisan po motivima Eshilove “Orestije”. Žana tumači lik Esme i kaže da je  zadovoljna reakcijom publike nakon izvođenja predstave.

– Esma je pjevačica i čistačica u motelu čiji su vlasnici komandant Agamemnon i njegova žena Klitemnestra. Ona je nijemi svjedok, ponekad i pažljivi komentator svih dešavanja u tom prostoru, ona je sve ono što publika u sali misli i osjeća. Reakcije u toku mog pojavljivanja na sceni kao i aplauz  publike, sigurna sam da su rezultat dobrog prihvatanja lika koji sam izgradila, i ne daju mi prostor za nezadovoljstvo. Osim toga, dvomjesečni rad sa rediteljem Stevanom Bodrožom, posvećenost ekipe projektu, rezultirali su pozitivim osjećanjem i publike i nas na sceni – istakla je ona.

Za reditelja Stevana Bodrožu ima samo riječi hvale.

– Stevan je divan, pažljiv, pametan, prije svega čovjek, pa onda i reditelj. Izuzetno sam zadovoljna radom sa njim. On je jedan od onih reditelja koji bezrezervno voli i uvažava glumca, njegovo mišljenje, stav i energiju – naglašava naša sagovornica. K.J.

kud duga