Kada je Lućo imao 15, njegova Sofia imala je 13. Zaljubili su se, a onda je godinu dana kasnije stigla nepovoljna vijest. Ona se seli s porodicom u Evropu, u Barselonu. Nijesu mogli biti razdvojeni, pa je mali Suarez pozajmio od brata novac za avionsku kartu. Imao je samo za to…

– Nakon dugog leta izgubio sam se na aerodromu. Nijesam imao novca, ni adresu na koju idem, pa su me na carini zadržali. Imao sam na sebi bijelu majicu, počela mi je kapati krv iz nosa. Sofia me čekala, a mene su dva sata držali na carini i nijesam znao što se događa. Rekao sam im da sam došao da posjetim curu i vidim planine i plaže koje sam ugledao maloprije iz aviona – prepričava  svoju avanturu iz 2003. godine napadač Barse.

– U torbi su mi našli poruku od Sofijine tetke s brojem telefona. Bio sam tako srećan. Sofia me u međuvremenu tri sata tražila po aerodromu, a onda sam se pojavio s krvavom majicom – sjeća se Suarez.

Mali Luis je tada obećao svojoj dragoj da će se jednog dana vratiti u Barselonu kao poznati fudbaler. I prošle se godine se to stvarno dogodilo. Napokon je stigao u grad u kojem živi Sofijina porodica iako je svoju dragu oženio puno ranije. Dvije godine nakon ove avanture dokopao se Evrope, točnije holandskog Groningena. Stigao je prvenstveno zbog Sofije s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima kćerku i sina.

Igrao je fudbal jer ga je volio, a još je više volio svoju Sofiju. Ostalo je istorija. Ajaks, Liverpul, Barselona ugrizi, tuneli Davidu Luizu… (Izvor: Canal 10)