DOM

NESTLÉ: Super doručak za super heroje

Nesquik%20375%20g%202014%203DDoručak obezbjeđuje energiju za normalno funkcionisanje organizma, kao i 20-25 odsto nutrijenata koje treba unijeti tokom dana. Bitno je da doručak sadrži različite vrste namirnica, kao što su žitarice i voće. Žitarice i proizvodi sa žitaricama su ključni  dio ishrane i obezbjeđuju najveći dio energije neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Hrana napravljena sa cijelim zrnom žitarica je izvor minerala kao što su kalcijum i gvožđe.

Nestlé žitarice za doručak imaju bogat asortiman proizvoda, koji su obogaćeni vitaminom D, kalcijumom i gvožđem. One su dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba djeteta za vitaminima i mineralima. Na primjer, porcija od 30 grama Nestlé žitarica za djecu poput Nesquik, Cookie Crips, Chocapic, Honey Cheerious je dobar izvor kalcijuma jer obezbjeđuje 15 odsto preporučenog dnevnog unosa i prije dodavanja mlijeka. Takođe, jedna porcija zadovoljava 18 odsto dnevnog unosa vitamina D.

Sve dječije Nestlé žitarice za doručak sadrže cijelo zrno kao glavni sastojak. Najbolji način da pomognete vašim super herojima jeste da im poslužite balansiran i hranljiv doručak i da im na taj način date snage za brojne maštovite aktivnosti.