ENGLISH SLAJDER Uncategorized

EUROSONG: Stamenov i Kajmakoski zadovoljni pjesmama

bojana stamenov

Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju na ,,Eurosongu” u Beču

,,Pjesma Evrovizije” je drugačija svake godine i ne postoji obrazac koji garantuje pobjedu. Kao i u životu, za uspjeh na evrovizijskoj sceni je potrebno da ste kvalitetni, talentovani, kreativni i različiti, kaže predstavnica Srbije na ovogodišnjem ,,Eurosongu” Bojana Stamenov.

Daniel Kajmakoski

MAKEDONSKI PREDSTAVNIKA NA ,,PJESMI EVROVIZIJE”: Daniel Kajmakoski

Predstavnik Makedonije Daniel Kajmakoski vjeruje da na ,,Eurosongu” prolazi dobra kombinacija, lijep tekst, lijepa melodija, dobra produkcija i vrlo dobar nastup.

Užurbano se radi da bi sve bilo spremno za jubilarni, 60. ,,Eurosong”, koji će od 19. do 23. maja biti održan u Beču. Crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez pjevaće numeru Željka Joksimovića, Bojana Stamenov predstaviće se pjesmom ,,Ceo svet je moj” kompozitora Vladimira Graića i tekstopisca Leontine Vukomanović, dok će Daniel Kajmakoski nastupiti sa numerom ,,Lisja esenski” (Jesenje lišće) za koju je muziku pisao Joakim Person, a tekst Aleksandar Mitevski i Daniel Kajmakoski.

Knežević i Joksimović nijesu željeli da pričaju o pjesmi dok ne bude objavljena.

Bojana Stamenov istakla je da su pripreme za njen nastup na ,,Pjesmi Evrovizije” u toku.

– Evrovizijska delegacija Srbije na više načina predstaviće pjesmu „Ceo svet je moj“ široj publici u Evropi, njenu poruku i mene kao izvođača. Trenutno se rade i verzije pjesama na više jezika – rekla je Bojana Stamenov.

Jedna od tih verzija već je poznata javnosti. U pitanju je numera na engleskom jeziku koja nosi naziv ,,Beauty never lie”.

I Daniel Kajmakoski se uveliko priprema.

– Dugo smo radili na pjesmi. Mislim da smo sada na dobrom putu i da ćete finalnu verziju uskoro čuti – rekao je Kajmakoski.

Oboje su zadovoljni numerama koje izvode.

– Ovo je prva pjesma koja je pisana za mene. Veoma sam zadovoljna, ponosna što baš ja imam priliku da izvedem jednu snažnu numeru, sa jakom porukom – odgovara Stamenov.

Kajmakoski ističe da je u pravljenju evrovizijske numere potrebno obratiti pažnju na svaku sitnicu.

– Mislim da je vrlo teško odgovoriti na pitanje da li sam zadovoljan pjesmom, jer se na svaku sitnicu pazi. Pjesma se po milion puta okrene da bismo našli najbolju varijantu, ali mislim da mogu biti vrlo zadovoljan – zaključuje makedonski muzičar.

bojana stamenov 1

Što se tiče predstavljanja numere u Crnoj Gori, oboje kažu da vole našu zemlju i da bi je rado posjetili.

– Za sada ne znam da li ću dolaziti u Crnu Goru i predstaviti pjesmu vašoj publici. Uživam svaki put kada sam u vašoj zemlji, a ovo bi bila sjajna prilika da je posjetim i kao predstavnik Srbije na ,,Pjesmi Evrovizije” – kaže Stamenov.

Daniel Kajmakoski 2

Kajmakoskog za Crnu Goru vežu počeci u karijeri.

– Jako bih htio da predstavim svoju pjesmu u vašoj zemlji i nadam se da ću što prije doći. Iz Crne Gore sam uspio da uđem u finale ,,Iks faktora”. U Budvi je krenula moja karijera. Bilo bi mi drago vratiti se opet i pjevati moju pjesmu na ,,Eurosongu” – zaključuje našu priču, uz osmijeh, Daniel Kajmakoski.

Bojana Radonjić

Foto za Bojanu Stamenov: Slobodan Sarić
Foto za Daniela Kajmakoskog: Press služba