Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

,,GITARIJADA” U ZAJEČARU: Konkurs za prijavu do 31. maja

Gitarijada-Zaječar-logoRok za prijavljivanje demo-bendova na konkurs za učešće na ,,Gitarijadi” u Zaječaru traje do 31. maja u ponoć.

Pravo učešća na Konkursu imaju demo-bendovi sa područja jugoistočne Evrope koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave se popunjavaju isključivo elektronskim putem na oficijalnom sajtu 49. ,,Gitarijade”. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti snimak dvije autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem ili engleskom jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su takođe u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na ,,Youtube” kanalu ,,Gitarijade”. Zvanična lista validno prijavljenih bendova biće objavljena 03. juna na oficijalnom sajtu Festivala.

Stručni žiri ,,Gitarijade” je Branimir Lokner, rok kritičar i publicista (SRB); Igor Polak, predstavnik HHF-a (CRO); Igor Bašin, novinar, muzičar i publicista (SLO); Dragutin Matošević, novinar (BIH); Panta Džambazoski, novinar i rok kritičar (MK); Vasko Gromkov, Festival ,,Silata na rok” (BG); Dragiša Radulović, PR menadžer (SRB); Nenad Kuzmić, muzički urednik ,,Radio Beograda 202” (SRB) i Marko Ranđelović, Ustanova Gitarijada Zaječar (SRB).

Svi bendovi koji se budu plasirali u završni program 49. ,,Gitarijade”, stiču pravo učešća na ,,Rok akademiji”, koja će biti održana u Zaječaru od 25. do 29. jula. Troškove prevoza, smještaja i ishrane za vrijeme trajanja ,,Rok akademije” i završnog programa Festivala snosi organizator. Završni program 49. ,,Gitarijade” biće održan u Zaječaru od 30. jula do 01. avgusta.