DRUŠTVO PREPORUKA

BAR: Za svirepo ubistvo žene tužilaštvo traži kaznu zatvora od 40 godina

Ilustracija

D.N. se optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane partnerke Z. N (27) u barskom naselju Sokolana.

Završeno je suđenje za surovo ubistvo Z. N. iz Bara, koja je u januaru prošle godine preminula od posljedica teškog fizičkog nasilja. Njen nevjenčani suprug D. N. priznao je da je pokojnicu fizički zlostavljao, ali tvrdi da nije namjeravao da je ubije. Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za D. N, a njegova odbrana predlaže blažu kaznu.

U Višem sudu u Podgorici presuda će biti izrečena 12. decembra.

D. N. je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao ženu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu ženu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući.

Kako prenosi Primorski portal, poslije osam sati batinjanja Z.N. je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva D. N. da im skuva kafu. U nekom trenutku je ipak došla do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu što je razbjesnilo D. N. Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, D. N. je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka.

Z. N. je, kako se navodi, od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo.

– Došlo je do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak – precizirano je u optužnici.

Od posljedica prebijanja umrla je 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore. U optužnici se navodi da je Z. N. primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

Rođak M. N. potvrdio da je Z. N. trpila nasilje.

– Oštećena je sve vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja – piše u optužnici.

D. N (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru, uhapsila je policija na graničnom prelazu Dobrakovo 17. januara, dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opšte bolnice u Baru.

Z. N. iz Bara imala je samo 27 godina.

Izvor: Primorski portal

Leave a Reply