PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Barselona smanjuje budžet, Mirotić već obaviješten

Foto: Guliver

Posle debakla na fajnal-foru u Kaunasu na kojem je Barselona poražena od Real Madrida u polufinalu, a zatim i od Monaka u meču za treće mjesto, uprava katalonskog kluba moraće da planira sledeću sezonu u okvirima mnogo manjeg budžeta.

Prema riječima novinara Mundo Deportiva Hosea Ignjasija Ugea, španski gigant je donio odluku da sprovede značajno smanjenje budžeta za sledeću sezonu.

Prvo se govorilo o tome da će budžet biti smanjen za oko 10-15 odsto. Međutim, budžet bi konačno mogao da bude umanjen i za 20-25 odsto u odnosu na nedavno završenu sezonu.

Prethodni budžet za košarkašku sekciju bio je oko 44 miliona evra, a sada će sportski direktor Huan Karlos Navaro morati da „sreže“ budžet za oko 8 do 11 miliona evra.

Prvi igrač o kojem se govori kada je riječ o visini plate je Nikola Mirotić, koji je najplaćeniji igrač u cijelom timu.

Kako prenosi „Sport“, Barsa je već kontaktirala igrača i obavijestila ga da će mu smanjiti platu za 50 odsto ili će mu otvoriti vrata da napusti klub na kraju ove sezone, kada se završi plej-of ACB lige.

Mirotić je došao u Barselonu 2019. godine sa ambicijom da sa Kataloncima osvoji Evroligu.

Crnogorski igrač ima još dvije godine ugovora sa Barselonom i spreman je da svoje obaveze ispuni. Međutim, klub ima drugačije mišljenje. Mirotić zarađuje oko 11 miliona evra bruto (5 miliona evra neto) po sezoni i uprava nije spremna da nastavi da plaća tu sumu, s obzirom na delikatnu finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi.

– Imam ugovor sa Barselonom i voleo bih da ga završim. Ali ima igrača, u košarci i drugim sportovima, koji ponekad ne mogu da ispune ugovor do kraja. Vidjećemo šta će biti sa mnom u budućnosti. Iako imam još dvije godine koje bih volio da odradim, ništa još nije konačno odlučeno – rekao je Mirotić medijima tokom fajnal-fora u Žalgirio areni.

Kada se sezona završi, dvije strane će razgovarati o statusu Nikole Mirotića.

Izvor: Sport Klub