Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DURMITOR: Nakon 12 sati potrage spašen Kinez

Dvanaesto-časovna spasilčka akcija na Durmitoru okončana je rano jutros oko 5:30 časova kada je Gorska služba spasavanja Crne Gore spasila S.W. državljanina Kine.

Oni su  juče oko 17 časova putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spasavanje MUP-a primili poziv za pomoć od strane državljanina Kine koji se juče sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor i u jednom trenutku je proklizao i upao u skrip.

-Prva informacija po GPS koordinatama je da se on nalazi na lokalitetu ispod Bobotovog kuka. Ekipa GSS po dolasku na lokaciju koja nam je dostavljena nije pronašla državljanina Kine-navodi Gorska služba.

Od tog trenutka kreće borba sa lošim vremenskim uslovima i dostavljenim novi GPS koordinatama koje će se po drugi put pokazati kao pogrešne.

-Treći podatak koji smo dobili nešto nakon ponoći ispostavio se kao pravi. Nešto poslije dva sata nakon ponoći krenulo je izvlačenje kineskog državljanina koji na sreću nije povrijeđen. Akcija je okončana oko 5;30 časova- ističu iz Službe.

je naporne noći jutros ipak zadovoljni jer je druga spasilacka akcija u ovoj godini uspješno okončana”, zaključuje Služba.