ART SLAJDER

BAR: Zdravko Čolić održao koncert za pamćenje

Zdravko Čolić priredio je sinoć u Baru, povodom Dana nezavisnosti, koncert pun emocija pred više od 25.000 ljudi iz svih krajeva Crne Gore i regiona.
Pjevali su tinejdžeri u prvim redovima svaku numeru od početka do kraja, skandirali njegovo ime, pružali mu ruku, a bilo je i onih koji su na telefonima ispisivali želje poput ,,Može li opet Zvjezdu Danicu?”.
– Poslije petnaest godina, ponovo smo u Baru, Hvala svima koji su iz regije došli ovdje, vrijeme nas je poslužilo – rekao je Čolić pred ispunjenim prostorom platoa sportske dvorane ,,Topolica”.
Nastup je počeo numerom ,,Mjerkam te, mjerkam”. Uslijedilo je tri sata nevjerovatne energije i horskog pjevanja. Čolić je još jednom pokazao zašto ga smatraju najvećom regionalnom zvijezdom.  U takt ga je pratio izvanredni bend. Publika je aplauzima pozdravljala i plesne tačke predivne baletske grupe.
,,Produži dalje”, ,,Čija je ono zvijezda”, ,,Sto dukata”, ,,Živiš u oblacima”, ,,Pisaću joj pisma duga” i još mnogi drugi hitovi krasili su dopunjenu i izmijenjenu setlistu.  
Nakon ,,Čaje šukarije”, pozvan je na bis. Sa puno emocija otpjevao je ,,Kao moja mati”, pa ,,Ti si mi u krvi”. Koncert je nekoliko minuta nakon jedan sat ujutru završio numerom kojom je tekstopisac Zlatan Stipišić Gibonni, najbolje opisao ono što Čolić jeste i što daje publici – Kuća puna naroda,
Atmosferu je odlično pripremio izborom starih hitova eks-jugoslovenske muzike barski ,,Akademia bend”.
Organizatori koncerta bili su Opština Bar i Turistička organizacija Bar.
Tekst i foto: B.R. 

kud duga