DRUŠTVO PREPORUKA

MICEV: Naredne sedmice temperatura do 23 stepena

Foto: Printscreen/RTCG

U Crnoj Gori će danas i sjutra biti sunčano i stabilno vrijeme, sa temperaturom do 20 stepeni u Podgorici, kazao je meteorolog Branko Micev. Nakon naoblačenja u ponedjeljak i utorak, tokom naredne sedmice očekuju nas lijepi i topli dani, a živa na termometru dostizaće 23 stepena. Od 26. marta promjena vremenskih prilika, kiša i snijeg, rekao je Micev je za emisiju RTCG „Dobro jutro Crna Goro“.
Prema posljednjim podacima HMZCG, u Crnoj Gori je vedro i sunčano. Kako je kazao Branko Micev, jutros se temperatura vazduha na sjeveru u kotlinama i rječnim dolinama spustila do -8 stepeni.
– Danas i sjutra naše područje će biti dominantno pod uticajem tople vazdušne mase koja dolazi sa sjevera Afričkog kontinenta. Vazdušni pritisaj biće visok. Biće pretežno sunčano, relativno toplo, stabilno. Temperatura će biti nekoliko stepeni iznad prosječne. U Glavnom gradu biće između 18 i 20 stepeni – kazao je meteorolog i dodao da je najveća prosječna za ovo doba godine 15 stepeni.
Na Žabljaku, visina sniježnog pokrivača je iznad 40 cm.
U ponedjeljak i utorak očekuje nas kratkotrajno periferno naoblačenje.
– Možda u ponedjeljak tokom noći i utorak ujutru u sjevernim predjelima možemo očekivati kratkotrajne padavine prolaznog karaktera i snijeg na planinama. Od utorka do subote očekuje nas sunčano i natprosječno toplo vrijeme. Temperatura vazduha biće na nivou od 20 do 23 stepena, iznad prosjeka ove godine – rekao je Micev.
Ukoliko ne dođe do značajne promjene meteorološke situacije, već 26, 27. i 28. marta očekuje se promjena vremenskih prilika, biće uslova za kišu, sunježicu i snijeg.
Izvor: rtcg.me