MODA SLAJDER

PODGORICA: Održana revija Nataše Pejović, prikupljeno pet hiljada eura u humanitarne svrhe

Prva samostalna revija Nataše Pejović održana je sinoć u Podgorici. Kolekcijom jesen-zima obilježila je 12 godina na crnogorskoj modnoj sceni.
Veče je imalo i humanitarni karakter, pa je prodajom mjesta u prvom redu, prikupljeno pet hiljada eura za Fondaciju ,,Budi human”.
Modna noć počela je recitacijom Jovana Dabovića dijelom iz antikabarea ,,Džentlmen”, čiji je autor i režiser pisac i dramaturg Obrad Nenezić. Glumac je prelijepe stihove o ženi recitovao hodajući kroz publiku. Na klaviru ga je pratio džez pijanista Enes Tahirović.
Publika je nakon toga uživala u Tahirovićevom izvođenju numere ,,Caruso” koju je u originalu napisao i otpjevao Lučo Dala i posvetio je jednako čuvenom sunarodniku, tenoru Enriku Karuzu.
Uz zvuke ,,Carusa” počele su da pred posjetioce izlaze i manekenke u modelima Nataše Pejović. Reviju je otvorila djevojka u bijeloj kratkoj asimetričnoj pripijenoj haljini. Ređale su se haljine jedna za drugom, duge, kratke, bijelih, crnih, pastelnih, bisernih, smaragdnozelenih nijansi, od brokata, satena, svile, kristalne čipke i pliša. Među njima mjesto je našao crni komplet, ali i odvažne kombinacije mrežaste providne haljine sa crnim sakoom i mrežastog providnog topa sa haljinom.

This slideshow requires JavaScript.

Prikazano je 30 modela, a četiri su ponijele javnosti poznate dame – predsjednica ŽRK Budućnosti i članica Izvršnog odbora COK-a, rukometašica Radmila Petrović u crvenoj kratkoj pripijenoj haljini, voditeljka Iris Polumenta u bijeloj dugoj haljini sa mašnom na leđima, violinistkinja Verica Čuljković i za kraj operska pjevačica Milica Raičević u crnoj haljini sa crvenim detaljima.
Raičević je nakon revije zapjevala i ,,L'Amour est un Oiseau Rebelle”, poznatu i kao ,,Habanera” iz arije ,,Karmen” Žorža Bizea.
Za frizuru je bila zadužena ekipa iz Modnog studija Zoran.
Pejović je za MNE magazin podijelila utiske.
– Utisci su fenomenalni. Ja sam, prije svega, srećna što sam iznijela ovaj projekat do kraja. Zaista nije bilo lako organizovati samostalnu modnu reviju. Ovo je moja prva samostalna revija poslije 12 godina. Nekako sam uvijek išla linijom manjeg otpora, pa sam sve kolekcije prikazivala u sklopu nekog fešn vika. Mnogo je posla. Radila sam puna tri mjeseca na organizaciji revije. Koliko vidim, ljudi su baš zadovoljni – kazala je Pejović za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac