DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: DžFF zajedno sa prijateljima festivala uručio donaciju Institutu za bolesti djece KCCG

Foto: Džada Film Fest

Marketinška agencija Link creative studio, u čijoj organizaciji se održava sedmo izdanje Džada Film Festa, međunarodnog festivala debitantskog igranog filma, pokrenula je sa prijateljima festivala novi segment festivala DžFF 4 kids, humanitarnu akciju za najmlađe, saošteno je iz PR službe Džada Film Festa.
DžFF, u saradnji sa kompanijom Epson iz Hrvatske, kompanijom G3Spirits i Moto Klubom „Familija“ poklonila je Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore opremu za gledanje filmova – projektor, laptop i zvučnike. Organizatorka festivala Nina Lončar kazala je da je želja bila da se mališanima olakša boravak i liječenje na Institutu.

Foto: Džada Film Fest

Direktor Instituta za bolesti djece KCCG dr Velibor Marić zahvalio se organizatorima festivala na brižnoj misli o najmlađima i dirljivom poklonu, istakavši da, uprkos tome što se svi zaposleni u Institutu zaista trude da boravak mališanima u bolnici bude što prijatniji, on je za njih i dalje vrlo stresan.

– Koliko god su i sa roditeljima ovdje, ali van svoga ambijenta znate da je to poseban stres. Hvala vam puno. Opet najviše što mislite i što osjećate da treba neko da pomogne djeci i da im bude ljepši boravak – rekao je Marić.

Foto: Džada Film Fest

Donaciji je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Obradović koji je kazao da fokus svih nas treba da bude na što ugodnijem osjećaju pacijenata u našim bolnicama.

– Svi se negdje trudimo sa osobljem dječije bolnice da pomognemo koliko je god moguće da kvalitet zdravstvene usluge i kvalitet smještaja u samoj bolnici bude adekvatan. Mi negdje ovu stvar za mališane nismo prepoznali, ali hvala vama što vi jeste, da negdje mališani imaju i taj osjećaj, da se osjećaju kao maltene kod kuće. Hvala puno – istakao je Obradović.