DOM PREPORUKA

DEKORACIJA STOLA ZA BOŽIĆ: Svedeno i elegantno

Foto: Overstock

Dizajneri i baštovani složni su u jednom – cvijeće i grančice obavezni su na stolu, uz lijep stolnjak i posude sa voćem.
Obavezno je i da se na stolu nađu žito, svijeće, vino, suve šljive i orasi, klasije, grančice badnjaka, a preko stola, ako baš pratite tradiciju, možete posuti malo slame.

Luiz Ro (foto: EBay)

Dizajnerka enterijera Luiz Ro za Real Homes savjetuje da se ne treba pretjerivati u dekoraciji stola za Božić, te da ne mora sve biti u zlatnoj, crvenoj ili zelenoj nijansi.
– Lako je zanijeti se i na kraju nemati mjesta za hranu. Moj savjet je da prvo postavite tanjire i jela. Kada postavite tanjire, imaćete bolji uvid u prostor na stolu i gdje sve ostalo da stavite – ističe Ro.
Dizajnerka Tina Vaja za ,,The Guardian” kaže da voli da izrazi kreativnost kroz dekoraciju stola za Božić sa zanimljivim stolnjakom, svijećama i grančicama.
Skaj Mekalpajn ističe da voli da na stolu ima puno svijeća različitih veličina i stalke za tortu na koje stavlja kruške, jabuke, grožđe i klementine. Zatim u male posude poređa orahe, čokoladu i ,,zlatne” novčiće.

Fto: IStock

Kada je riječ o salvetama, one mogu biti bijele, lanene, sa pozlaćenim prstenom, ali i one sa božićnim motivima.

Foto: IStock

Djeca će se oduševiti i ,,kornetom” sa Djeda Mrazom, a mogu ih i sami napraviti od onoga što imaju u domu – kartona ili papira.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.