MODA SLAJDER

MILENA VUJAČIĆ UOČI SFWM: ,,Milena”, kolekcija za ženu koja ima karakter

Foto: Marija Brajović

Milena Vujačić predstaviće najnoviju kolekciju 23. novembra na Somersby Fashion Week Montenegru.
Za MNE magazin objašnjava da je odlučila da od prošle kolekcije svaka njena ima radni naziv ,,MILENA”.
– Istina je da svaka, na neki način, predstavlja mene, kroz razne sfere života. Samim tim, zaključuje se, da sam sebi vječita inspiracija – kaže Vujačić.
Predstaviće se sa 14-16 modela, od čega će, kao i uvijek, ona nositi jedan, dodaje.
– Neki modeli su napravljeni u vremenu kovid izolacije, dok su drugi trenutno u procesu proizvodnje. Materijale koje smo koristilu su pamuk, svila, kašmir, vuna i ručno rađena čipka. Kolekcija će, osim jednog modela, biti apsolutno nosiva i pokriva sve prilike – govori više o kolekciji Vujačić za MNE magazin.
Predstaviće, ističe, neke od noviteta koje rade u ateljeu, a to su trenerke, košulje i kaputi.
– Milenu čine i radost i sreća i tuga i razočarenje i trenuci zabave i izazova koje sam prikazala kroz najfinije materijale i modele koje nose hrabre žene, spremne da životu pogledaju u oči i prihvate ga bez samoobmane, ali s vjerom u ljubav! Kada je u pitanju kreiranje, Milena sama stvara modele u glavi, kao što sama kroji svoju sudbinu… a na putu realizacije ideje u konkretne odjevne komade, pomažu mi vješte ruke mojih saradnika –  odgovor je Milene Vujačić na to na koji način ova kolekcija predstavlja nju.

Model iz nove kolekcije (foto: Marija Brajović)

Ističe da su žene za koje ona kreira, prije svega, one koje imaju karakter.
– Kolekcija je urban style i apsolutno je nosiva, kako za dnevne tako i za večernje prilike, a neki od modela će, svakako, biti za svečane prilike i jedan od njih za scenski nastup. Za svakoga poneto . Moje kreacije su namijenjene svim ženama koje uživaju u svom JA  – rekla je Vujačić.
Nerado, dodaje, govori o periodu korona virusa.
– Prosto je neka negativna energija na sam pomen virusa. Želim da prošlu godinu ostavim iza sebe, iako je, što se mene lično tiče, bila vrlo produktivna. Za vrijeme izolacije i obustave rada stvorile su se neke nove ideje koje ćete imati priliku i da vidite u ovoj kolekciji kao novitet. Posle kiše dolazi sunce, stoga vrijeme je da zasijamo punim sjajem – poručuje naša sagovornica.

Kreacija iz nove kolekcije (foto: Marija Brajović)

Ne misli da prva asocijacija na njene kreacije seksepilnost.
– Ja ih barem ne doživljavam tako. Za mene je prva pomisao odvažnost, hrabrost, elegancija, pa tek onda seksepil. Ali, ako ih neko samo tako doživljava, zašto da ne. Prije svega, smatram da ne treba kriti nijedan dio sebe, kako god se on zvao. Ali imati mjeru u svemu je zlatno pravilo da ne skliznemo u nešto što  se zove vulgarnost i kič. Ples po ivici je moja specijalnost.
B.R.