MODA SLAJDER

BILI SMO: Završeno snimanje reklamne fotografije za Somersby Fashion Week Montenegro

Da su se ljubitelji mode, a i modni znalci uželjeli događaja pokazuje i sinoćno druženje organizovano radi snimanja reklamne fotografije za predstojeći Somersby Fashion Week Montenegro. Odlična atmosfera i pozitivna energija svih, od organizatora i stilistkinje do manekenki i fotografa, učinili su da snimanje koje je upriličeno u reprezentativnom turističkom kompleksu Plavnica, bude odlična uvertira pred Crnogorsku nedjelju mode.

Srđa Lubarda, direktor Modne komore Crne Gore,  kaže da je prezadovoljan finalnim rješenjem.

-Svaki novi projekat donosi nove izazove. I ovog puta nekako su se ,,poklopile sve kockice”-cjelokupan tim koji je učestvovao u izradi naslovne fotografije uz one koji su davali sugestije donio je neku novu pozitivnu energiju-kaže Lubarda.

Mišljenja je da je moda oblast kroz koju se itekako vide promjene, te da nakon perioda obilježenog negativnim uticajem pandemije, konačno dolaze ,,dobre stvari”.

-Ljepota, moda, novi modni izraz, simetrija-poruke su koje šaljemo, a koje je odlično na fotografiji predstavio Nikola Pejović- rekao je Lubarda.

Oficijelni fotograf manifestacije Nikola Pejović kaže da je zadovoljan kako je proteklo snimanje. On pojašnjava da su ovakvi događaji ujedno i prilika da se javnosti približi modna fotografija.

-Upravo je i najveći izazov na snimanju da se kroz modele pojasni modna fotografija. Ovakvi projekti su prilika da ja i moje kolege koji se bavimo modnom fotografijom napredujemo i usavršavamo znanje i idemo u korak sa svjetskom modnom scenom. Tako smo u prilici da posjetiocima MFW i preko reklamne fotografije pokažemo koliko je svaki novi događaj novi izazov koji uspješno realizujemo-kaže Pejović.

Zaštitna lica Somersby Fashion Week Montenegro su Ana Radovanović, Lea Tarailo, Aleksandra Raičević i Andrea Žmukić, One su nosile kreacije Aleksandre Pismenskaje koja potpisuje i stilizaciju.

Šminka i frizura urađene su u Sophies Beauty Line, luksuznom bjuti konceptu prepoznatljivom po vrhunskoj usluzi. Nataša Brasanac, oficijelna internacionalna šminkerka –škola šminkanja Elite makeup, potpisuje šminku, a za frizure je bio zadužen master frizer Rajko Radišić.

Organizatori najavljuju da će ubrzo objaviti naslovnu fotografiju i sigurni su da će i ovaj put pomjeriti granice na crnogorskoj modnoj sceni.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac